kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İngiltere Savunma Bakanlığı'nda virüs paniği

Giriş Saati : 20.01.2009 09:48
Güncelleme : 20.01.2009 23:28
Yeni Haber
İngiltere Savunma Bakanlığı bilgisayar sistemine 15 gün önce bulaşan bir virüsün hala temizlenemediği bildirildi.

Uzmanların konuyla ilgili araştırmalarını derinleştirdikleri, virüsün kaynağı ve türü üzerinde çalıştıkları belirtilirken, Bakanlık tarafından kamuoyuna yapılan resmi açıklamada, virüsün gizli bilgi, belge ve personelin kişisel bilgilerini etkilemediğini bildirdi.

Bakanlık bünyesindeki 70'e yakın internet sitesinin etkilendiği, bunların arasında Kraliyet donanması ve Hava Kuvvetleri'ne ait bazı gemilerin bilgisayar sistemlerinin de bulunduğunu belirten İngiliz basını ise virüsün bilgisayarların kapanmasına ve bütün elektronik postaların silinmesine yol açtığını duyurdu.

Virüsün 15 gündür etkili olduğuna da dikkati çekilirken, Bakanlık ısrarla bu durumdan hiçbir operasyonun etkilenmediğini savundu. BBC ise askeri personelin Savunma Bakanlığı ağı içindeki diğer birimlerin sistemleriyle haberleşmekte güçlük çektiğini, birliklerin kendi aralarında mektuplaşmak ve telefonla görüşmek zorunda kaldığını yazdı.

Virüsün nereden bulaşmış olabileceği konusu da tartışma yarattı.

Uzmanlar virüsün Bakanlık bilgisayar sistemine eski doğu bloku ülkelerinden gelmiş olabileceği yolunda görüş bildirdi. Bakanlık bu konudaki iddiaları da yanıtladı ve virüsün Rusya ya da bir başka eski doğu bloku ülkesinden geldiğine dair bir kanıt bulunmadığını açıkladı.