kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Donarak hayatını kaybetti

Giriş Saati : 20.01.2009 10:39
Güncelleme : 20.01.2009 21:37
Yeni Haber
Tatil yapmak amacıyla gittiği Uludağ'da kaybolan ve donmak üzereyken bulunan genç hastaneye götürülürken öldü.

Ankara'dan arkadaşlarıyla birlikte Uludağ'a giden Bilkent Üniversitesi öğrencisi Ümit Özgen (20), Maden pistinde snowboard yaparken kayboldu.

Sisin etkisiyle yolunu kaybettiği bildirilen Özgen, cep telefonundan 156 Jandarma İmdat hattını arayarak yardım istedi. Özgen'in Kestel ilçesi yakınlarındaki bir bölgede olduğunu belirleyen jandarma ekipleri, genci bulamadı.

4 ayrı timle 12 saat boyunca arama çalışmalarını sürdüren ekipler, önce snowboardunu bulduğu Ümit Özgen'e ulaşmayı başardı. Donmak üzereyken bulunan Ümit Özgen, 112 Acil servis ekibince Bursa Devlet Hastanesine götürülürken hayatını kaybetti.

BABA HALUK ÖZGEN: NASIL BULUNAMADI ANLAMIYORUM

Uludağ'da kaybolduktan sonra donmak üzereyken bulunan ve hastaneye götürülürken ölen üniversite öğrencisinin babası, ''Saat 12.00'de kayboldu. Saat 18.30'a kadar da telefon irtibatı vardı. Nasıl bulunamadı anlamıyorum'' dedi.

Cenaze işlemleri için Bursa Adli Tıp Kurumuna gelen baba Haluk Özgen, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun dün annesi Nuray Özgen'i arayarak, kaybolduğunu bildirdiğini söyledi. Bu saatten itibaren telefon ve mesaj yoluyla oğluyla annesinin birçok kez görüştüğünü belirten Özgen, şöyle konuştu:

''Saat 12.00'de kayboldu. Saat 18.30'a kadar da telefon irtibatı vardı. Nasıl bulunamadı anlamıyorum. Telefonunun şarjı bitiyordu. İdare etsin diye kısa kısa görüşüldü. Arkadaşları 'yerinde dur' demiş. Ancak Ümit bir ışık veya bir şeyler görmüş olacak ki kaybolduğu yerden 15-20 kilometre uzakta bulundu.''

Özgen, bir gazetecinin ''İhmal var mı?'' sorusu üzerine ''Bunları hiç bana sormayın. Gidin onlara sorun? Cep telefonu operatöründen bulunduğu yer konusunda bilgi alamadık. Yok savcılıktan kağıt istediler, yok bilmem ne? Tam 4 saat sonra noktayı bize verdiler. Bu arada kimleri devreye sokmadık ki. Uludağ gibi bir yerde bunu nasıl becerdiler onlara sormalı'' dedi.

ÖZGEN'İN MADEN MEVKİSİNE ÇIKMAK İÇİN KULLANDIĞI TELESİYEJ KULLANIMA KAPATILDI

Ümit Özgen'in Maden mevkisine çıkmak için kullandığı telesiyejin kullanıma kapatıldığı bildirildi.

Uludağ İkinci Bölge'de bulunan ve üniversite öğrencisi Ümit Özgen'in kaybolmadan önce kullandığı Maden mevkisine giden telesiyej bugün kullanıma açılmadı. Jandarma ve otel yetkilileri, telesiyejin neden çalıştırılmadığı konusunda bilgi vermedi.

ÖZGEN'İN ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDEKİ SERTİFİKA PROGRAMINDA EĞİTİM GÖRDÜĞÜ BİLDİRİLDİ

Uludağ'da kaybolduktan sonra donmak üzereyken bulunan ve hastaneye götürülürken ölen gencin, Özyeğin Üniversitesi bünyesindeki sertifika programında eğitim gördüğü bildirildi.

Özyeğin Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''SEM Eğitim Programları'nda Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencisi olan Ümit Özgen'in, bulunduğu seyahatte kaybını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. SEM ailesi olarak Ümit Özgen'in ailesi ve yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz.''

ÜMİT ÖZGEN'İN CENAZESİ İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Uludağ'da kaybolduktan sonra donmak üzereyken bulunarak hastaneye götürülmek istenen ancak yolda hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ümit Özgen'in cenazesi İstanbul'da toprağa verildi.

Bursa'dan İstanbul'a getirilen Özyeğin Üniversitesi bünyesindeki sertifika programında turizm ve otel işletmeciliği öğrencisi Ümit Özgen için ikindi vakti Karacaahmet Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Özgen'in cenazesi, daha sonra Sahrayıcedit Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenaze törenine, gencin annesi Nuray ve babası Haluk Özgen ile aile üyeleri, yakınları, arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

(AJANSLAR)