kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Komutanlar Kırca'nın cenazesinde

AJANSLAR
Giriş Saati : 20.01.2009 14:21
Güncelleme : 20.01.2009 16:05
Yeni Haber
Dün intihar eden emekli jandarma Albay Aldülkerim Kırca'nın cenaze töreni, Ankara Kocatepe Camii'nde yapıldı. Cenaze namazına başta Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ olmak üzere tüm kuvvet komutanları tam kadro katıldı.

Malul Gazi Emekli Jandarma Kıdemli Albay Abdülkerim Kırca için Kocatepe Camisi'nde askeri cenaze töreni düzenlendi. Komuta kademesinin tam kadro katıldığı cenaze töreninden önce Kırca'nın eşi Meriç Kırca'nın yakınları yazılı bir açıklama dağıttılar. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına benzer metinde, "ülkesi için cansiperane hizmet eden insanların hayatından vazgeçer hale getirildiği" ifadesi dikkat çekti.

Malul Gazi Emekli Jandarma Kıdemli Albay Abdülkerim Kırca için Kocatepe Camisi'nde öğleyin kılınan namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kocatepe Camisi'ndeki cenaze törenine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Aslan Güner, çok sayıda emekli komutan ile kuvvet komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığından çok sayıda subay ve astsubay katıldı.

Kırca'nın eşi Meriç Kırca, kızları Gökçe ve Ayça Kırca, yakınları ile tekerlekli sandalye kullanan bir grup gazinin de hazır bulunduğu cenaze töreninde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ve komutanlar Kırca'nın ailesine baş sağlığı dilediler. MGK Eski Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç da törene katılanlar arasındaydı. Kılınç'ın tören alanına girerken komutanlar tarafından selamlandığı dikkat çekti. Tören öncesinde Kılınç, komutanlarla bir süre sohbet etti.

Kırca için Kocatepe Camisi'ndeki öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Kırca'nın eşi, çocukları, Orgeneral Başbuğ ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve protokol bölümündeki generaller katıldılar.

CENAZE TÖRENİNDE KIRCA'NIN YAKINLARI METİN DAĞITTI


Cenaze töreninden önce Kırca'nın eşi Meriç Kırca'nın yakınları yazılı bir açıklama dağıttılar. Metinde, ülkesi içinde cansiperane hizmet eden insanların hayatından vazgeçer hale getirildiği vurgulandı.

Ailenin dağıttığı açıklama şöyle:

"Bazı şer odaklarının yaygınlaştırdığı olumsuz havanın milletine sadakatle ve can siperine hizmet etmiş insanları, hayatından vazgeçer hale getirdiğinin canlı bir örneği ile karşı karşıyayız. Bu sorumsuzluk, Kırca ailesine olduğu gibi necip milletimizi de derinden sarsmaktadır. Aklı selimin gelip geleceğini ummaktan başka şu anda elimizden başka bir şey gelmiyor. Tek tesellimiz kahraman silah arkadaşlarının ayakta dimdik sergiledikleri birlik beraberlik havasıdır. Yarınlardan eğer ümitliysek siz değerli komutanlarımızın vakur duruşu sayesindedir.

Bu sorumsuzluk vatansever duygularla çalışan fedakar, feragat sahibi insanların gelecekte bulunmasını zorlaştırabilir. Unutulmamalıdır ki Kırcalar kolay yetişmiyor.

Aziz milletimizin başı sağ olsun, evladımıza, milletinin değerli evladına Allahtan rahmet diliyoruz. Ruhu şad olsun."

Malul Gaziler Derneği de Kırca'nın ailesi gibi yazılı bir açıklama dağıttı. Dernek, "Siyasallaşan terörün çığırtkanlığını yapanlara hukuk kurallarının etkin bir şekilde uygulanması beklentisi içindeyiz" dedi.

Cenaze namazının ardından Kırca'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, merasim mangasınca omuzlarda taşınarak top arabasına konuldu. Kocatepe Camisi'nin önündeki yola geçerken Meriç Kırca'nın, "Benim kocam kahramandı, onuruyla gitti" şeklindeki sözleri dikkat çekti.

Tören sırasında Kırca'nın bir başka yakını da "Binlerce Kırca daha var. Vatanseverleri öldüre öldüre bitiremezsiniz. Bir tane gider bin tane gelir" diye konuştu. Kırca'nın cenazesi bir süre top arabasında taşındıktan sonra defnedilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü.

GENELKURMAY'DAN KIRCA AÇIKLAMASI

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı, emekli Jandarma Albay Abdülkerim Kırca'nın yargı sürecine ve evinde intihar etmesine ilişkin haberlere yönelik bir açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, "Artık, yetkili ve sorumlu makamlar ile sağduyulu medyanın üzerlerine düşen görevleri yerine getirmek üzere söylem yerine gerekli tedbirleri alma zamanıdır" denildi.

Son günlerde hakkında bazı haberler çıkan, emekli Jandarma Albay Abdülkerim Kırca'nın dün evinde intihar etmesi sonrasında Genelkurmay Başkanlığı yazılı bir açıklama yaptı Genelkurmay'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Son zamanlarda, bazı basın ve yayın organlarında, sözde bir itirafçının ifadelerine dayanarak, 10 Nisan 1998'de Serik/Antalya'da teröristlerle girdiği çatışmada bakıma muhtaç Malul Gazi olan, Emekli Jandarma Albay Abdülkerim Kırca ile ilgili olarak suçlayıcı haberlere yer verilmiştir. Dün Emekli Jandarma Albay Abdülkerim Kırca'nın evinde intihar ederek vefat ettiği öğrenilmiştir. 16 Ocak 2009 tarihli Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda belirtildiği üzere, yargılama sürecinde sorumlu ve duyarlı olması gereken kesimlerin özen ve hassasiyeti göstermesi gerekirken, kişi ve kuruluşların âdeta yargısız infaz edilerek suçlu ilan edilmesi, temel insan haklarına aykırı olduğu gibi hiçbir hukuki ve ahlaki kuralla da bağdaşmamaktadır. Artık, yetkili ve sorumlu makamlar ile sağduyulu medyanın üzerlerine düşen görevleri yerine getirmek üzere söylem yerine gerekli tedbirleri alma zamanıdır."