kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eski JİTEM'ci albay sırlarıyla intihar etti

Kadir ERCAN-Göksel ÇAĞLAV / SABAH
20.01.2009
Eski JİTEM Diyarbakır Grup Komutanı Emekli Albay Abdülkerim Kırca, evinde silahıyla intihar etti. 13 cinayetten yargılanan Kırca hakkında bir PKK itirafçısı "Üç kişiyi diz çöktürüp infaz etti" iddiasında bulundu..
Türkiye'nin Ergenekon soruşturmasına kilitlendiği günlerde, Ankara'daki bir intihar adeta şok etkisi yarattı. Bir dönem JİTEM Diyarbakır Grup Komutanlığı yapan emekli albay Abdülkerim Kırca, Güvercinlik Jandarma Eğitim Sosyal Tesisleri'ndeki Şehit Yarbay Bekir Temel Apartmanı'nda kaldığı dairede sağ şakağına kurşun sıkarak intihar etti. Kırca'nın bir mektup bıraktığı da ileri sürüldü. Dünkü Star gazetesinde bir PKK itirafçısının Kırca'nın 3 kişiyi diz çöktürüp infaz ettiği iddialarının da intiharda etkili olup olmadığı inceleniyor. Kırca'ın cenazesi bugün Kocatepe Camisi'ndeki cenaze namazı ve askeri törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.

* YOĞUN GÜVENLİK: Kırca'nın intiharının duyulmasından sonra Ankara Güvercinlik'teki Jandarma Subay ve Astsubay Lojmanları'nda saat 12.00'den itibaren hareketlilik başladı.

* POLİS GEÇ ALINDI: Saat 12.30'da olay yerine gitmek isteyen polis ekibi Nizamiye'de bekletildi. Polis, içeriye ancak saat 15:30'da girebildi. Bu arada komutanlara ait makam araçlarının lojmanlara girdiği görüldü.

* EŞİ YAN ODADAYDI: Belden aşağısı felç olduğu için tekerlekli sandalye ile dolaşabilen emekli albay Kırca'nın evinde duş aldıktan sonra odasına çekildiği ve saat 11.00'de intihar ettiği belirlendi. O sırada eşi Meriç Kırca'nın da salonda olduğu belirlendi.

* İNTİHAR NEDENİ: Sincan Adliyesi'nde görevli savcı Adem Derin'in yürüttüğü soruşturmada Kırca'nın intihar nedeni de araştırılıyor. İntiharda dün Star gazetesinde Kırca ile ilgili yer alan "Madalyanın arkasındaki korkunç sır" başlıklı haberin de etkisinin olup olmadığı da araştırma kapsamına alındı. Haberde Kırca kastedilerek, itirafçı Abdülkadir Aygan'ın "Yanımda kafalarına sıktı" cümlesi dikkat çekmişti. Kırca'nın devre arkadaşı bir albay infaz iddiasının değil yasak aşk iddiasından kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Albay, "Kırca son derece gururlu ve eşine sadık biriydi" dedi.

* BAŞBUĞ'A BİLGİ: İntihar olayının duyulmasından sonra gelişmeler konusunda Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık'ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a bilgi verdiği öğrenildi.
Haberin fotoğrafları