kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Filistin'e 18 milyon TL yardım

CHA
Giriş Saati : 20.01.2009 20:16
Güncelleme : 20.01.2009 21:37
Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ilk ve orta öğretim kurumlarında Gazze için başlatılan yardım kampanyasında toplanan paranın 18 milyon TL'ye ulaştığını açıkladı.

Çelik, bu akşam sona ermesi planlanan yardım kampanyasının cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Endonezya Milli Eğitim Bakanı Bambamg Sudibyo'nun davetlisi olarak beraberindeki heyetle bu ülkeye gitti.

Seyahati öncesi Atatürk Havalimanı VIP salonunda basın toplantısı düzenleyen Çelik, 2 yılda 2 kere Türkiye'yi ziyaret eden Endonezya Milli Eğitim Bakanı Sudibyo'nun davetlisi olarak gideceği ülkede, iki ülke arasında eğitim alanında var olan ilişkilerin ilerletilmesi çabalarının yanı sıra, yeni bir mutabakat zaptının da imza altına alınacağını söyledi.

Konuşmasında, İsrail'ın saldırıları sonrası ilk ve orta öğretim kurumlarında yapılan saygı duruşuna da değinen Çelik, yayınlanan genelge sonucu yapılan saygı duruşunun bazı köşe yazıları ve haberlerde eleştirildiğini hatırlattı.

Saygı duruşunun tamamıyla insani kaygılarla yapıldığını aktaran Çelik, "Biz bu meselelere kesinlikle soydaşlık ve dindaşlık kaygısıyla yaklaşmıyoruz. Daha önce de yaptığım bir açıklamada; hiç temenni etmediğimiz ama 'bir gün İsrailli çocuklar böyle bir muameleye maruz kalırsa onlar için de saygı duruşunda bulunabiliriz' demiştim." diye konuştu.

Medyada yer alan "Saygı duruşu antisemitizmi tetikleyebilir" eleştirilerine de katılmadığını belirten Çelik, her türlü ırkçılığa olduğu gibi antisemitizme de karşı olduklarını ifade etti.

İsrail'in yaptığı katliamlardan Türkiye'de yaşayan Yahudi vatandaşların sorumlu tutulamayacağının altını çizen Çelik, "Onlar Türkiye Cumhuriyeti'nin saygın vatandaşlarıdır. Bütün vatandaşlarımızı onurlu vatandaşları kabul ettiğimiz gibi onlara da aynı bakıyoruz. Bu yönde herhangi bir endişeye mahal yoktur." şeklinde konuştu.

Filistin için Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda başlatılan yardım kampanyasına da değinen Çelik, Pakistan ve Endonezya'da meydana gelen depremler sonrasında da benzer yardım kampanyaları başlattıklarını aktardı.

Çocukların verilen zarflara kendi harçlıklarından artırdığı paraları koyduğunu ifade eden Çelik, Ziraat Bankası'nda da kampanya için 181818 nolu hesabı açtıklarını bildirdi.

Bu gün mesai bitimi itibariyle hesapta toplanan paranın 18 milyon TL'ye ulaştığını dile getiren Bakan Çelik, "Bu da bizim halkımızın duyarlılığını, diğer gamlığını, başkasının derdiyle dertlenme âlicenaplığını göstermesi açsından son derece önemlidir." ifadelerini kullandı. Kampanyayı cuma günü mesai bitimine kadar uzattıklarını belirten Çelik, 20 milyon TL toplamayı hedeflediklerini söyledi.

Okullarda paraların bir komisyon aracılığıyla toplandığını ve kaymakam vasıtasıyla hesaba yatırıldığını aktaran Çelik, "Kamuoyunun kesinlikle şunu bilmesi gerekir. Bu yardımlar kesinlikle hedefine ulaşacaktır. Bununla ilgili yapılan spekülasyonlara kesinlikle itibar etmesinler." ifadesini kullandı.

Son olarak ilan edilen ateşkesin sevindirici olduğuna değinen Çelik, İsrail'in tutumuyla ve yaptıklarıyla tüm dünyadaki Yahudilere zarar verdiğini aktardı.

Çelik şöyle konuştu: "İsrail bu tutumuyla dünya Yahudiliğine de zarar vermektedir. Türkiye'deki Yahudiler de bu konudaki üzüntülerini, kaygıları dile getirmişlerdir. Bu da bir kadirşinaslık örneğidir."