kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

30 milyon euro karşılığında serbest bırakıldı

CİHAN
Giriş Saati : 20.01.2009 16:32
Güncelleme : 20.01.2009 23:28
Yeni Haber
Yunanistan'da fidye için kaçırılan işadamı Periklis Panagopulos, 30 milyon Euro fidye karşılığında serbest bırakıldı.

Ülkenin en zengin armatörlerinden Panagopulos (74), bugün sabaha karşı Atina'nın Haydari semti yakınlarında bir parkta devriye gezen polis tarafından bulundu. Sağlık sorunları sebebiyle durumundan endişe edilen Panagopulos'un sağlığının iyi olduğu ve bugün polise yaşadıklarına dair ifade vereceği bildirildi. "Tekrar evimde olduğum için mutluyum" diyen Panagopulos, kendisiyle yakından ilgilenen herkese teşekkür etti. Kaçırıldığı süre zarfında nerede tutulduğuna ilişkin bir fikri olmadığını söyleyen armatör, saldırganların çok kibar olduklarını ve ilaçlarının düzenli şekilde verildiğini kaydetti.

Yunanistan'da günlerdir gündem olan Panagopulos, Kavuri semtindeki villasından çıkarken 12 Ocak günü kimlikleri tespit edilemeyen 3 kukuletalı saldırgan tarafından kaçırılmıştı. Saldırganlar Panagopulos'un serbest bırakılması karşılığında ailesinden 40 milyon Euro fidye istemişlerdi. Günlerce süren pazarlıklardan sonra saldırganlarla armatörün ailesi arasında 30 milyon Euro fidyede anlaşma sağlandığı belirtilmiş, Panagopulos'un eşinin dün Viotia ili sınırları içerisinde fidyeyi teslim ettiği açıklanmıştı.

Yunan polisi, şimdi armatörün vereceği ifade doğrultusunda saldırganları yakalamaya çalışacak. Polis kaynaklarından edinilen bilgiye göre, saldırganların yakalanmamak için çok kapsamlı ve ustaca bir plan yaptıkları vurgulandı. Yunanistan'da Avrupa'nın başka ülkelerinde pek rastlanmayan sıklıkla fidye için işadamı kaçırma olayları yaşanıyor. Son dönemde artan kaçırma girişimlerinde saldırganlar, milyonlarca Euro fidyeyi aldıktan sonra işadamlarını serbest bırakıyor. En son Selanik'te bir işadamı kaçırılmış, 2 Arnavut aldıkları fidye ile birlikte yakalanmıştı.