kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsrail askerlerinin Obama'nın yemin töreninden önce çekilmesi bekleniyor

CİHAN
Giriş Saati : 20.01.2009 11:23
Güncelleme : 20.01.2009 23:28
Yeni Haber
İsrail'in, 27 Aralık'ta operasyon başlattığı Gazze'deki askerlerini ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama'nın yemin töreninden önce tamamen çekmeyi planladığı belirtildi. Siyasi kaynaklar, yeni Amerikan yönetimiyle sorun yaşamak istemeyen İsrail'in yemin töreninden önce askerleri çekmeyi planladığını söyledi.

İsrail'in bugün Gazze'den daha fazla asker çektiği ve Obama'nın yemin töreninden önce bütün askerlerin Gazze'de ayrılmış olacağı kaydedildi.

Gazze halkı İsrail askerlerinin çekildiği bölgelere yavaş yavaş geri dönmeye başlarken, patlamamış bir bomba ile oynayan iki Filistinli çocuğun bombanın infilak etmesi sonucu öldüğü açıklandı.

Filistin İstatistik Bürosu ise Gazze'nin altyapısının tamamen harabeye döndüğünü, onarım masrafının tahmini 1,9 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Hamas, İsrail saldırılarında 5 bin ev, 16 hükümet binası ve 20 caminin tamamen yıkıldığını; 20 bin evin de zarar gördüğünü açıklamıştı.

İsrail ve Hamas'ın tek taraflı olarak kabul ettikleri ateşkes üçüncü gününe girerken, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un da savaşın enkaza çevirdiği Gazze'yi ziyaret etmeyi planladığı bildirildi. Yıkımı yerinde görmek isteyen BM Genel Sekreteri, bölgeyi ziyaret eden ilk üst düzey uluslararası yetkili olacak. İsrailli yetkililer, Ban Ki-moon'un ayrıca Hamas'ın roket fırlattığı İsrail'in güneyini de ziyaret edebileceğini ifade ettiler.