kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Krizde en çok talep gören meslekler

EYYÜP KARAGÜLLÜ / FORBES
Giriş Saati : 20.01.2009 08:53
Güncelleme : 20.01.2009 17:04
Yeni Haber
İşten çıkarmalar başladı ama alımlar da devam ediyor. Peki istihdamın yeni adresleri hangi meslekler? ..
Ekimin ilk haftasıyla birlikte online iş ilanı sayısında gerileme başladı. Kasım ise geçen yıla göre iş ilanlarında ilk defa küçülmenin yaşandığı ay oldu. Forbes ve Kariyer.net'in oluşturduğu "Resesyon Döneminde En Çok Talep Gören Meslekler" endeksine göre verilen ilan sayısı yüzde 10 - 15 oranında düştü.

Online iş ilanı veren sektörler içinde otomotiv, 2008'in tamamına göre eylül - ekim - kasım döneminde ikinci sıradan beşinciliğe indi. Üretim sektörü ise artık ilk 10'da bile yok. En dramatik azalışın yaşandığı finans sektöründe ise nisan - mayıs - haziran dönemine göre yüzde 50 oranında bir gerileme var. Buna rağmen finans 499 bin adet ile en çok başvuru alan ikinci iş kolu.

Ama işe alım her şeye rağmen bitmiş değil. Satış, pazarlama temsilciliği ile muhasebe elemanlarına olan talep devam ediyor. 2009'da satış ve pazarlama, şirketlerin eleman istihdamına yoğunlaşacakları alanlar olacak. Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz'a göre daha az iş ilanı ve daha çok talebin olacağı bir döneme giriyoruz. Tabii olumsuz olan yeni açılan istihdamlarda vasfın önemini kaybetmesi

İşte Forbes dergisi ve Kariyler.net'in hazırladığı "Resesyon döneminde en çok talep gören meslekler" endeksi...