kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

17.12.2008
Pendik'in ilk alışveriş merkezi outlet oluyor
Pendik'in ilk alışveriş merkezi yarın açılıyor. 6 milyon dolar yatırımla kurulan Pendik Park Outlet Center'da 40 marka faaliyet gösterecek. Pendik'teki nüfus artış oranının İstanbul genelinin iki katı, ülke genelinin ise 3.5 katı olduğunu söyleyen Pendik Park Genel Müdürü Şafak Kanbur, 2020'de Pendik'teki nüfusun 1 milyonun üzerine çıkmasını beklediklerini bu açıdan bakıldığında alışveriş noktasında büyük bir potansiyel barındırdığını söyledi.

Metrobüs hattı 'el atma' iddiasıyla mahkemelik
Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığı protokolle E-5 karayolu ağının sorumluluğunu alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 55 yıl sonra sürpriz bir davayla karşılaştı. Türk Çimentosu ve Kireci A.Ş. Merter-Bakırköy arasında kalan yer için "kamulaştırmasız el atma" iddiasıyla belediyeye Bakırköy 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Şirket, bilirkişi tarafından şu anki değeri olarak belirlenen 36.6 milyon YTL'yi belediyeden istiyor. Türk Çimentosu, belediyenin şirkete ait 10 bin 485 metrekarelik alana yol yapmak suretiyle el koyduğunu iddia ediyor. Halen karayolu üzerinde metrobüs için çalışma yürüten belediye, davayı kaybederse bu parayı ödemek zorunda kalacak.
Çağdaş ÇETİNDEMİR / SABAH

Brisa'da, işyerini terk etmeme eylemi
Kocaeli'nin Alikahya beldesinde kurulu lastik markalarından Brisa fabrikasında 08.00-16.00 ve 16.00-24.00 vardiyalarındaki işçiler, işverenin ekonomik kriz gerekçesiyle işçi çıkaracağı duyumları üzerine üretimi durdurarak işyerini terketmeme eylemine başladılar. Lastik-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Çakar, işverenin ekonomik krizi bahane ederek işçi çıkartacağını bildirmesi üzerine işçilerin böyle bir karar aldıklarını söyledi. Yaklaşık bin 300 kişinin çalıştığı fabrikada 24.00 - 08.00 vardiyası dışındaki tüm işçilerin eyleme katıldıklarını ifade eden Çakar, üretimin durdurulduğunu, eylemin ne zamana dek sürdürüleceğinin henüz belli olmadığını kaydetti.