kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Durmuş Yılmaz

Yılmaz: 35 milyar dolar sıcak para çıksa bile bizim için risk oluşturmaz

Hazal ATEŞ ANKARA
18.12.2008
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda brifing veren Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, sıcak para çıkışına karşı rezervlerin yeterli olduğunu savundu..
MERKEZ Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, küresel krizle birlikte Türkiye'den çıkan sıcak para tutarının 16 milyar dolar olduğunu anımsatarak, "Bugün borsada 30- 35 milyar dolar civarında sıcak para var. Bu da pozisyon değiştiriyor. Çıkmayı düşünse de bizim için risk olmaktan çıktı" dedi. Enflasyon hedefine odaklanırken hükümetin krize karşı aldığı önlemleri de yakından izlediklerini belirten Yılmaz, kamu ve özel sektörün YTL ihtiyacını karşılamaya hazır olduklarını vurguladı. Yılmaz, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine verdiği brifingde para ve kur politikasına ilişkin açıklamada bulunurken, ekonomideki gelişmelere yönelik soruları da yanıtladı. Yılmaz, basına kapalı olarak yaklaşık 1.5 saat süren brifingde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YTL İHTİYACINI KARŞILARIZ
Yılmaz, muhalefet milletvekillerinin, fiyat istikrarının sağlanmaması ve enflasyon hedefinin tutmaması yönündeki eleştirilerine karşılık, "Biz enflasyon hedefini hükümetle birlikte belirliyoruz. 2 yıldır tutturamıyoruz. Hükümetle farklı düşünmüyoruz, bu bir çelişki değil" dedi. Yılmaz, AK Partili vekillerin, "Merkez Bankası enflasyon hedefini dikkate alırken büyümeyi göz ardı mı ediyor?" sorusuna da, "Önceliğimiz enflasyon hedefi. Büyüme ve diğer gelişmeleri de izliyoruz. Bankalar arası işlemi açtık, munzam karşılıkları düşürdük. Bu adımlar enflasyon hedefiyle ilgili değil. Biz de özen gösteriyoruz. Krizin etkileri konusunda hükümetin çalışmalarını takip ediyoruz. Kamunun ve özel sektörün TL ihtiyacını karşılayacağımızı söyledik" karşılığını verdi.