kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kur oynatan 2 milyar YTL'lik ödeme için alarma geçildi

OLCAY AYDİLEK / ANKARA
17.12.2008
BOTAŞ'ın yarın Rusya ve İran'a yapacağı 2 milyar YTL'lik doğalgaz ödemesi için Enerji Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı alarma geçti. TEDAŞ da Maliye'nin talimat vermesi üzerine bankalardan kredi istedi..
BOTAŞ'ın yarın Rusya ve İran'a yapacağı 2 milyar YTL'lik doğalgaz ödemesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı alarma geçti. Kasım ayında aynı tutardaki ödeme için değişik banka ve kreditörlerin kapısını çalan BOTAŞ, piyasaya girerek dolar alımı sırasında kurlarda az da olsa yukarı doğru hareketlilik gözlenmişti. BOTAŞ, Rusya ve İran'dan aldığı doğalgaza ilişkin aylık ödemesini yarın yapacak. Şirketin, söz konusu iki ülkeye 2 milyar YTL düzeyinde ödeme yapması gerekiyor. Bu ay yapılacak ödeme için günler öncesinden enerji sistemine giren tüm kaynağı acil ve zorunlu harcamalar dışında BOTAŞ'a yönlendiren Enerji Bakanlığı, kalan tutarı denkleştirmek için dün bir araya geldi. Bakanlıkta gerçekleştirilen toplantıda, gerekli kaynağın nasıl sağlanacağı tartışıldı. Alternatif öneriler masaya yatırıldı.

MALİYE DE DEVREDE
Enerji Bakanlığının yanı sıra Maliye Bakanlığı da kaynak arayışına girdi. Maliye Bakanlığı'nın, özelleştirme programında bulunan ve yönetsel anlamda denetiminde olan TEDAŞ'a, bankalardan kredi kullanması için talimat verdiği belirtildi. TEDAŞ, kamu ve özel bankalara kredi talebinde bulundu. TEDAŞ'ın, bu talebine henüz herhangi bir bankanın olumlu yanıt ya da olumsuz bir yanıt vermediği belirtildi.