kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Faiz indiriminde yeni dalga başladı, gözler Merkez'de

18.12.2008
Fed'in faizleri 0.25'e çekmesinin ardından Merkez Bankası'nın da bugün yapacağı yılın son Para Politikası Kurulu toplantısında yarım puanlık faiz indirimine gitmesi bekleniyor..
ABD Merkez Bankası'nın krize karşı mücadelede son kurşununu da atıp faizi 0,25'e çekmesinin ardından gözler Merkez Bankası'nın bugün yapacağı yılın son Para Politikası toplantısına çevrildi. Piyasadaki ağırlıklı beklenti, faiz oranlarında 50 baz puan indirim olacağı yönünde. Merkez Bankası, 19 Kasım'da yaptığı toplantıda borçlanma faiz oranını yüzde 16.75'ten yüzde 16.25'e, borç verme faiz oranı ise yüzde 19.75'ten yüzde 18.75'e, Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası'nda saat 16.00-17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 12.75'ten yüzde 12.25'e, borç verme faiz oranı ise yüzde 22.75'ten yüzde 21.75'e indirmişti. Açık piyasa islemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo islemleri yoluyla gecelik ve bir haftalık vadelerde tanınan borçlanma imkanı faiz oranı yüzde 18.75'ten yüzde 17.75'e düşürülmüştü. Fed'in ardından diğer merkez bankaları da faiz indirimini takip etti. Hong Kong ve Kuveyt Merkez Bankaları da faiz indirdi.

JA PON YA 'DAN İN Dİ RİM GE LE Bİ LİR
Hong Kong Mali Otoritesi, faiz oranlarını yüzde 1.5'ten yüzde 0.5'e indirerek tarihinin en düşük seviyesine düşürdü. Kuveyt Merkez Bankası da iskonto oranını yüzde 0.50 indirerek yüzde 3.75 yaptı. Norveç Merkez Bankası da gösterge faizi 175 baz puan düşürerek, yüzde 3 seviyesine indirdi. Norveç Merkez Bankası faizleri ekim ayı içinde iki defa yarım puan indirmişti. Fed'den sonra en düşük faiz oranına sahip Japonya'dan da faiz indirimi bekleniyor. Nikkei gazetesi, Fed'in faiz indiriminin Japonya Merkez bankası'nın bugün başlayacak 2 günlük politika kurulu toplantısında faizleri indirme kararı alması olasılığını artırdığını bildirdi.
Haberin fotoğrafları