kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

18.12.2008
Şirket birleşmeleri için açık çek verdik
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yatırımcılara ve işadamlarına "birleşin" çağrısı yaparak, "Bizler sizlere açık çekler vermiş vaziyetteyiz. Bunları doldurmak sizlere düşüyor" dedi. Türk- Bulgar İş Forumu'nda konuşan Gül, büyümede şirket ortaklıklarının önemine vurgu yaparak, "Mümkün olduğu kadar ortaklık yapın ki bir iş yapılırken kazan-kazan durumu ortaya çıksın" dedi. Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov da, "İlişkilerimiz en iyi dönemini yaşıyor. Bu politikanın başka bir alternatifi yoktur" dedi.

Hamdolsun bizde 1 $ parayla yaşayan yok
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, en geç 2010 yılı itibariyle Ankara-Konya arasındaki hızlı trenin biteceğini söyledi. Konya'da toplu açılış törenine katılan Erdoğan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan hiçbir imkânı olmayana maaş bağladıklarına işaret ederek, "Dünyada bugün 1 dolar günlük parayla yaşamaya çalışanların olduğu ülkeler var. Benim ülkemde bu yok, ülkemde durum hamdolsun farklı. Niye? Çünkü biz hiçbir geliri olmayana git maaşını al diyoruz. Ne zamana kadar? İşini bulana kadar" diye konuştu.

Sosyal ve siyasi sorun riski doğuyor
TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Ali Kibar, ekonomide büyüme hızının 2008'in üçüncü çeyreğinde yüzde 0.5 oranına inmesinin Türkiye'de de artık yavaşlamanın ciddiyetini yansıttığını belirtti. Ali Kibar, ekonomideki gerilemenin tabloyu daha da kötüleştirmesinin kaçınılmaz olduğunu savunarak, "Kentlerde yaşayan her 4 gençten biri işsiz. Bu sorunun ağırlaşması Türkiye'nin çok ciddi sosyal ve siyasi sorunlarla karşı karşıya kalması riskini doğuruyor. Önlemler vakit geçirilmeden alınmalı" dedi.

Türkiye'de kapasite artışı donduruldu
Japon otomotiv şirketi Honda, Türkiye'deki fabrikasında üretim kapasitesi artışı planını dondurduğunu bildirdi. Honda Başkanı Takeo Fukui, düzenlediği basın toplantısında, küresel finansal kriz ve ABD dolarının yen karşısında değer kaybetmesiyle talebin daralması yüzünden şirketin hedeflerinde revizyona gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Honda'nın içeride ve dışarıda genişlemeyi durduracağını belirten Fukui, "Honda, Türkiye'deki fabrikasında üretim kapasitesini artırma planını rafa kaldırdı'' dedi.