kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MAHMUT ÖVÜR

Çankaya'da sürpriz isim: Tayyibe Gülek

Ankara'da CHP'nin sahip olduğu tek belediye Çankaya... Onu da bu seçimlerde AK Parti almak istiyor, bu hedefi 22 Temmuz seçimlerinin hemen ertesinde açıklamışlardı. Gerçi son günlerde Diyarbakır, İzmir ve Mersin 'i kazanmak kadar güçlü dile getirilmiyor ama vazgeçilmiş de değil.
AK Parti hâlâ kazanmak için elinden geleni yapıyor ve iyi adayı bulmak için de yoğun çaba harcıyor.
Peki, bulabilecek mi?
Bugüne kadar birçok isim ortaya atıldı, kamuoyunda beklenen etki yaratılamadı. Bu nedenle arayış hâlâ sürüyor. Hatta birkaç gündür sona yaklaşıldığına yönelik işaretler var. "Sır" gibi saklanan sürpriz bir isimden söz ediliyor. Doğrusu duyduğumda bana da "ilginç" geldi ama gerçekleşir mi bilmiyorum.
İşte o isim: Tayyibe Gülek Domaç.
Domaç'ın, güçlü bir eğitimi ve derin bir siyasi geçmişi var. Babası Türk siyasi hayatının bilinen isimlerinden Kasım Gülek. Kendi siyasi yaşamı ise 1994'te Tansu Çiller danışmanlığıyla başladı. Sonra Bülent Ecevit 'in DSP'sinden milletvekili seçildi. Ardından da bakan oldu. Hâlâ DSP Parti Meclisi üyesi ve genel başkan yardımcılığı görevi yapıyor.
Peki, bu durumdaki bir siyasi ismin AK Parti'den aday olma ihtimali var mı? Siyasette her şey mümkün denebilir ama bu kadarı da fazla diyenlerin sayısı bir hayli fazla. Yıllar önce Başbakan Tayyip Erdoğan 'la birlikte Dünya Ekonomik Forumu (Davos) Yarının Liderleri toplantılarında
Tayyibe Gülek Domaç da vardı.
Kim bilir belki de o buluşma bugün AK Parti yöneticilerinin kafasında onun kazanılması gerektiği fikrini yarattı.
Gerçekleşir mi bilinmez ama bilinen, eğer aday olursa CHP'yi zorlar. Ancak bu kez, CHP de sadece elindeki kaleyi korumakla yetinmeyerek, Ankara'nın tümüne asılacaktır. Özellikle de Çankaya'ya...
Çankaya'da CHP aday adayları arasında güçlü bir isim öne çıkıyor. Sosyal demokrat geleneğin deneyimli yerel yöneticilerinden Bekir Ödemiş . Ödemiş 'in Çankaya'da sorun yaşamayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bu durumda eğer Domaç aday olursa iki sosyal demokratın Çankaya yarışı bir hayli zor ve renkli geçecek.