kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşte düellonun yankıları!

SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 18.12.2008 17:34
Güncelleme : 18.12.2008 22:05
Yeni Haber
AKP'li Melih Gökçek ile CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşı karşıya getiren açık oturum geniş yankı buldu.

Canlı yayındaki tartışmayı, tarafların mensubu olduğu partilerin liderleri Konya'dan izlemeye çalıştı. Başbakan Erdoğan izlemediği için yorum yapmadı ve "halk izliyor" demekle yetindi.

KILIÇDAROĞLU - GÖKÇEK DÜELLOSUNDAN KARELER...

Baykal ise kendisine telefonla gelen reaksiyonlara göre, Kılıçdaroğlu'nun yine başarılı bir iş çıkardığının anlaşıldığını belirterek "Ancak aldığım izlenimler, Kemal Bey'in her zaman olduğu gibi makul, haklı ve etkili bir konumda olduğudur" dedi. Milletvekilleri ise tartışmayı meclis kulislerinde izledi.

ŞAHİN: KILIÇDAROĞLU İDDİASINI İSPAT EDEMEDİ

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmaya ilişkin, ''Sayın Kılıçdaroğlu iddiasını ispat edemedi, bunun aksi ortaya çıktı, benim hafızamda kalan işin bu yönüdür'' dedi.

Şahin, TBMM'de, gazetecilerin Kılıçdaroğlu ile Gökçek arasındaki tartışmayı hatırlatması üzerine, ''İzleyenler her halde değerlendirme yaparlar. Benim oradan çıkardığım sonuç şu; Sayın Kılıçdaroğlu'nun 168 avro, 23 avro gibi bir iddiası vardı. Ancak bunu ispat edemedi, bunun aksi ortaya çıktı. Benim hafızamda kalan işin bu yönüdür'' ifadesini kullandı.

Şahin, MHP'nin, ''Seçmen kütüklerine sanal isimlerin yazıldığı'' iddialarına ilişkin ise konuyu kamuoyunun takdirine bıraktığını söyledi. Bakan Şahin, ''Yüksek Seçim Kurulu, bu konularla ilgili toplanacak ve gerekli açıklamayı yapacak. Dünde ifade ettim. Bu konu doğrudan doğruya YSK'yı ilgilendiriyor'' dedi.

ERYILMAZ:"GÖKÇEK, KILIÇDAROĞLU İLE GİRDİĞİ TARTIŞMADA SEFİLLERİ OYNADI"

Öte yandan Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında dün gerçekleşen tartışmayla ilgili olarak, "Melih Gökçek, Kemal Kılıçdaroğlu ile girdiği tartışmada sefilleri oynamıştır" dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Melih Gökçek'in Star Tv'deki sözlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Gökçek durduk yere sağa sola bulaşıyor. Bu, onun acizliğinin ve çaresizliğinin ürünüdür" diye konuştu.

Gökçek'in her fırsatta Çankaya Belediyesi'ni diline doladığını ifade eden Eryılmaz, Gökçek'in televizyon tartışmasında elinde Çankaya Belediye Meclis kararı diye salladığı belgenin, Çankaya Belediyesi ile ilgili olamayacağını çünkü Belediye Meclisi'nin böyle bir karar defterinin bulunmadığını belirtti.

Çankaya Belediyesi'nin hükümetin kuşatması altında olduğunu öne süren Eryılmaz, şunları ifade etti:

"21 müfettiş, belediyeyi işleyemez, çalışamaz hale getirmek için her yeri hallaç pamuğu gibi atarken ve biz buna karşı göğsümüzü gere gere dururken, Gökçek'in 15 yılda usulen gelen müfettişlerden yakınması adil değildir. müfettişler "ille de bir şeyler bulun' baskısı altında en küçük yazışmalarımızı bile didik didik ederken, Melih Gökçek'in bu konuda söyleyeceği bir şey olabilir mi?"

Eryılmaz, medya aracılığıyla Gökçek'e göreve geldiklerinden bu yana mal varlıklarında bir artış olup olmadığını araştıracak bir komisyon kurulmasını önerdiğini kaydederek, şunları kaydetti:

"Gökçek'in artık sadece bir konuyla, doğalgazla ilgili açılan amel defterindeki kirliliğin diz boyu olduğunun ortaya çıkması, Ankara'nın kim tarafından hangi tehlikelerle yüz yüze yönetildiğinin ve ondan acilen kurtulunması gerektiğinin de en açık delili sayılmaz mı?"

"KILIÇDAROĞLU SAKİN, GÖKÇEK PRAGMATİK AMAÇLIYDI"

Psikiyatrist Yusuf İnce, Gökçek ve Kılıçdaroğlu'nun tavır ve üsluplarını değerlendirdi: "Kılıçdaroğlu, sakin, kendinden emin, deneyimli, hedefine kilitlenmiş, ne yaptığını bilen bir tavır sergiledi. Sakinliğini korudu. Kavgaya girmeyerek olumlu puan aldı. Kavga, kişinin bilgisinin tıkandığı noktada başlar. Gökçek ise yönetmeni bile dinlemeyen kavgacı bir üslup ortaya koydu. 'Pragmatik amaç için her yol mübah' diyen bir insan tipi sergiledi. Kendine güvensiz bir profil ortaya koydu."

KILIÇDAROĞLU: BÖYLE ACZ İÇİNDE KALACAĞINI DÜŞÜNMEMİŞTİM

Bu arada, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ile dünkü tartışmasına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tartışmanın sonucunda, ahlaki olarak rahatsız, ancak siyaseten çok rahat olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Ankara gibi saygın bir kentin büyükşehir belediye başkanının, böyle acz içinde kalacağını düşünmemiştim'' dedi. Kılıçdaroğlu, tartışmanın düzeyinin ''çok düşük'' olduğunu söyledi.

Yüksek fiyatla doğalgaz sayacı alan belediye başkanının, bundan nemalanıp nemalanmadığını soran Kılıçdaroğlu, Gökçek'in, ailesiyle birlikte mal varlığını açıklaması gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, Gökçek'in, yeniden büyükşehir belediye başkanlığına adaylığını koymasını isteyerek, ''Çünkü Tayyip Erdoğan'ın değil, Ankara halkının ders vermesi gerekir'' dedi.

GÖKÇEK HAKKINDA YENİ İDDİA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında doğalgaz sayaçlarının alımı hakkında iddialarda bulunan ve dün canlı yayında tartışan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Gökçek hakkında yeni bir iddiada bulundu. Kılıçdaroğlu, Ergenekon davası klasörlerinde Gökçek adına kesilmiş 354 milyar liralık bir fatura bulunduğunu belirterek, "Gökçek bunu nasıl ödedi?" diye sordu.

TBMM'de yeni açılan basın bürosunu ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Gökçek adına kesilen söz konusu faturanın SESAR adlı bir firma adına kesildiğini ve paranın da danışmanlık hizmeti alımı karşılığında ödendiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, Gökçek'in ailesiyle birlikte mal varlığını açıklamasını da istedi.

GÖKÇEK: BENİ KUMPASA GETİRDİLER

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''Beni kumpasa getirdiler. Kılıçdaroğlu ile tekrar bir televizyon kanalında tartışmak istiyorum'' dedi.

Gökçek, konutunda gazetecilere, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile arasında geçen televizyon programıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tartışma programını yöneten Gazeteci Uğur Dündar'ın ''yanlı'' bir tutum izlediğini öne süren Gökçek, ''Sayın Dündar, sürekli Kılıçdaroğlu'nun yanında yer alarak onu destekleyici ifadelerde bulundu. Beni kumpasa getirdiler'' dedi.

Vatandaşların da bu durumu izlediklerini dile getiren Gökçek, program öncesi kendisine iletilen konuların dışına çıkıldığını iddia etti. Yapılan program ile Dündar'ın, ''tarafsızlık karizmasının yerle bir olduğunu ve çizildiğini'' ileri süren Gökçek, Kılıçdaroğlu ile ''Tarafsız bir televizyon kanalında, Uğur Dündar'ın yönetmediği bir programda yeniden tartışma yapmak istediğini'' söyledi.

Programda, Kılıçdaroğlu'na sorduğu 13 soruya net cevap alamadığını ileri süren Gökçek, şunları kaydetti:

''Kılıçdaroğlu 13-0 mağlup oldu. Çıkacağım televizyon kanalında Kılıçdaroğlu sanık olacak, ben savcılık yapacağım. Hangi televizyon kanalında isterse onda çıkacağım. TRT gibi tarafsız bir kanal olabilir. Ben agresif değildim, bilinçli olarak tavır koydum. Size 'hortumluyorsunuz' demişlerse sessiz kalamazsınız, bu mümkün değildir. Ben üslubumdan zerrece pişman değilim. Çünkü kumpas böyle bozulurdu.''

Gökçek, bir gazetecinin Uğur Dündar'ın bir televizyon kanalında yaptığı açıklamadaki ''kendisine sabır taşı ödülünün verilebileceği'' yönündeki sözlerinin anımsatılması üzerine, ''Kendi yandaşları verebilir. CHP'ye iyi bir yandaşlık etti. Adının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçtiğini duyuyoruz. Bence ona kumpas ödülü verilmesi lazım'' dedi.

Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ilişkin bazı yorumlar yapılmasına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, ''Bu tür yorumları CHP yanlısı basın yapıyor. Bunlar bir de parti içerisinde beni sevmeyen muhalif kişiler tarafından yapılan yorumlardır'' diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Kılıçdaroğlu ile yaptığı tartışma programına ilişkin herhangi bir görüşmesinin olup olmadığının sorulması üzerine Gökçek, ''Sayın Başbakan programı izlememişler. Ben de bu konuya ilişkin olumsuz bir şey görüyor musunuz, hissediyor musunuz'' dedi.

Gökçek, programa herhangi bir sakinleştirici alıp çıkmadığını belirterek, ''Ben Kılıçdaroğlu gibi bazı sakinleştiriciler kullanmıyorum, almıyorum. Kılıçdaroğlu'nun bazı sakinleştiriciler aldığını duydum. O da ne kullanıyor, ne alıyorsa bize de söylesin'' diye konuştu.

Gökçek ayrıca, ''yayın sırasında çok terlediği ve sıkıntılı göründüğüne'' ilişkin değerlendirmelerle ilgili ''Ben Kılıçdaroğlu'nun durumunda değildim. Benim sarf ettiğim efor, iki kişiye karşı mücadeleydi'' dedi.


GÖKÇEK'DEN BASIN TOPLANTISI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yarın doğalgaz sayaçlarının alımıyla ilgili iddialara ilişkin basın toplantısı yapacak.

Star TV'de dün yayınlanan tartışma programında CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile karşı karşıya gelen ve üslubu nedeniyle eleştirilen Gökçek, yarın saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek. Gökçek, doğalgaz sayaçlarının alımıyla ilgili iddialara karşı kendisini savunacak.