kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yeni açılan Bakırköy Capacity AVM'de kiracılar ile alışveriş merkezi sahipleri, yüksek buldukları kiraları indirmekte anlaşamıyor. Bazı dükkânlar kepenk kapatıyor.

AVM krizi Nişantaşı'ndan Bakırköy'e sıçradı

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
17.12.2008
Alışveriş merkezlerinde kira krizinde sular durulmadı. Ombudsman devreye sokan sektörde bu kez Bakırköy'deki AVM'lerde sıkıntı var..
Alışveriş Merkezleri'nde kriz durulmuyor. Yılbaşı olaylar durulacak dense de, şimdi de Bakırköy bölgesindeki AVM'lerde de kriz olduğu öğrenildi. Özellikle yeni açılan Capacity'de kriz perakendeciler ile AVM sahipleri arasında iyice gerildi. Metrekaresi 60 ile 200 dolar arasında değişen dükkân sahipleri, yüksek kira ve metrekare bazında 17 dolar ortak alan giderlerin yüksek olmasından dolayı bugüne kadar zaten az kar ettiklerini, şimdi bir de üzerine ekonomik kriz nedeniyle müşterinin azalması sonucu zarar etmeye başladıklarını belirtiyorlar. Ünlü kafe ve brasserie zinciri The House Cafe, dünyaca ünlü marka Pal Zileri, Cafe Crown burada kapandı. Matraş'ın bu ay sonu kapanması bekleniyor. Önümüzdeki aylarda ise Zeki Triko, Sunset, MomToBe kapatmayı düşündüğü iddia ediliyor. Toplam kapanan mağazaların 15'i bulacağı söyleniyor. Hatta Beymen ile Vakko Kravat'ın da çok mutsuz olduğu iddia ediliyor. Bu arada 1998 'de açılan Türkiye'nin ilk AVM'si Galleria'da da işler pek parlak değil. Collezione, Yalçınlar, Boyner Beauty, Kyo-My Friend, Glitz kapattı. Önümüzdeki günlerde Marlboro Classic, Miss Sixty'de kapatacaklar arasında... Daha sonra Park Bravo, Elle'in de kapanacağı iddia ediliyor