kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İstanbul'da 3 camide daha yangın çıktı

AA
Giriş Saati : 13.12.2008 18:11
Güncelleme : 13.12.2008 22:07
Yeni Haber
İstanbul'da 2 ayrı camide çıkan yangın hasara neden oldu.

Kadıköy İçerenköy İnönü Mahallesi Kayışdağı Caddesi'ndeki ''Medine Mescidi'' adlı camide akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İtfaiye ekiplerince büyümeden söndürülen yangın sonucu camide küçük çapta hasar oluştu.

Olaya ilişkin açıklama yapan caminin imamı Müslüm Demir, arife günü de caminin depo kısmında yangın çıktığını belirterek, şöyle konuştu:

''Önceki olayda çevrede tinerciler vardı, onlardan şüphe ettik ama bir sonuç çıkmadı. Bu olay öncesi ise ben camiden klimaları kapatıp çıktım. Daha sonra camiden dumanlar çıktığını gördüm ve itfaiyeye haber verdim. İtfaiye de kısa sürede yangını söndürdü.''

Bu yangının ardından aynı ilçede Dudullu-Bostancı yolundaki Küçükbakkalköy Merkez Camisi'nin girişindeki bölümde yangın çıktı. Halıların tutuşmasıyla büyüyen yangın, itfaiye ekiplerince yayılmadan söndürüldü. Yangında, caminin halılarının bir kısmı zarar gördü.

Camilerde inceleme yapan polis ve itfaiye ekipleri, her iki yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışmalarıNI sürdürüyor.

Pendik'te bir camide çıkan yangın, hasara yol açtı.

Orta Mahalle 4. Yol Bahar sokakta bulunan Ulu Cami'de akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Pendik İtfaiyesi ekiplerince söndürülen yangın sonucu camide hasar oluştu. İtfaiye ekiplerinin camideki duman tahliyesi işleminin sürdüğü bildirildi.

Olayın ardından polis ve itfaiye ekiplerince yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için araştırma başlatıldı.

İSTANBUL'DAKİ CAMİ YANGINLARI

Kadıköy'deki bu yangınlardan önce İstanbul'un yeni ilçelerinden Sancaktepe'deki Veysel Karani Camisi'nin girişinde bulunan ve kapalı olan imam odası ile Hacı Akif Demirci Camisi'nin imam odasında öğle saatlerinde yangın çıkmıştı.

Elektrik kontağından çıktığı sanılan bu yangınlar hasara yol açmıştı.

Ayrıca Kurban Bayramı'nın 3. günü olan 10 Aralıkta Ümraniye Yukarı Dudullu Mahallesi İnönü Caddesi Kemerdere Sokak'taki Hacı Mehmet Şahsuvaroğlu Camisi'nin imam odasında çıkan ve itfaiye ekiplerince söndürülen yangın da küçük çapta hasara neden olmuştu.