kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Trabzon'daki operasyon gözaltı sayısı 4'e yükseldi

Giriş Saati : 13.12.2008 13:57
Güncelleme : 13.12.2008 16:20
Yeni Haber
Trabzon'da düzenlenen, el bombaları ve silahların bulunduğu operasyonda gözaltına alınanların sayısı 4'e yükseldi.

Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Trabzon merkez ve Yomra ilçesinde belirlenen 5 adrese dün düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısının 4'e yükseldiği bildirildi.

Bombaların Alman menşeli savunma tipi parça tesirli olduğu, zanlıların Türkiye genelinde çeşitli illerde faaliyet yürüten organize suç örgütleriyle bağlantılı olduğu belirtildi.

Zanlıların sorgularının sürdürüldüğü, bağlantılarının araştırıldığı kaydedildi. Operasyonda, Yomra ilçesinde toprağa gömülü halde 1 adet savunma tipi el bombası, 1 adet seyyar dipçikli Kalaşnikof tüfek ve buna ait 7.62 milimetre çapında 420 mermi, 1 tabanca ve buna ait 7.65 milimetre çapında 8 mermi ele geçirilmişti. İl merkezinde operasyon düzenlenen evlerde ''zula'' denilen bölümlere saklanmış 8 adet savunma tipi el bombası bulunmuştu.

VALİ OKUTAN: OLAYLA İLGİLİ BÜTÜN İHTİMALLERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUYORUZ

Trabzon Valisi Nuri Okutan, el bombaları ve silahların ele geçirildiği operasyonla ilgili olarak, bütün ihtimaller göz önünde bulundurularak çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Vali Okutan, Emniyet Müdürü Feridun Boz'dan dün il merkezi ve Yomra ilçesinde düzenlenen operasyonla ilgili bilgi aldı. Emniyet Müdürlüğü çıkışında basın mensuplarının soruları üzerine Okutan, ''Olay soruşturma aşamasında. Şimdilik bir şey söylemek için erken'' dedi.

Okutan, operasyonun Ergenekon soruşturmasıyla bağlantısı olup olmadığı yönündeki bir soruya ''Bu tür söylemler için çok erken. Olayla ilgili bütün ihtimalleri göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' yanıtını verdi. Zanlılarla ilgili soru üzerine de Okutan, ''Yakalanan şahıslar kamu görevlisi değil. Serbest meslek mensubu'' dedi.

Okutan, zanlılarla ilgili olarak savcılığın ek süre aldığını, diğer illerle bağlantılı olarak soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi.

(AA)