kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Emre, 26 bin dolar bulursa yaşayacak

Ercan SARIKAYA SABAH
12.12.2008
Dünya Kemik İliği Bankası 5 yıldır uygun ilik bekleyen Emre için olumlu yanıt verdi. Ancak önce paranın ödenmesi gerekiyor..
Üç çocuklu bir ailenin en büyük oğlu olan 15 yaşındaki Emre'ye 5 yıl önce burun kanaması şikâyeti ile gittiği hastanede lösemi teşhisi kondu. SSK emeklisi baba İhsan Bilgiç 5 yıl boyunca bütün imkânlarını oğlunu kurtarmak için seferber etti. İstanbul, Ankara, Antalya ve Konya arasında mekik dokudu, çare aradı. Tüm bu uğraşılar sonunda Emre'nin kurtuluşunun ilik naklinde olduğu belirlendi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri'nde yıllardır tedavi gören Emre Bilgiç için ilik bankalarında uygun ilik aranmaya başlandı. Kardeşleri dahil kimseden ilik bulunamadı. Bilgiç'i sevindiren haber Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden geldi. Uygun donör yurtdışından bulundu. Tahiller yapıldı ve iliğin Emre'ye uygun olduğu saptandı.

AİLE ÇARESİZ KALDI
Ancak iyinin yanında bir de kötü haber geldi. Dünya Kemik İliği Bankası, 26 bin doların yatırılması halinde naklin gerçekleşebileceğini bildirdi. Baba İhsan Bilgiç SSK emeklisi olduğunu tüm varlığını 5 yılda oğlu için harcadığını belirterek, şunları söyledi: "Neden bu parayı istiyorlar diye sorduğumda 'Türkiye'nin kredisinin kalmadığını bu nedenlede önce para sonra ilik diyorlar' dediler. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Sorun çözülmezse Emre'nin ölümünü beklemekten başka çaremiz kalmıyor." Kemik İliği Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Deniz Sargın, "Türkiye'de hasta hastanede yatıyor. İlgili kurum SGK'na fatura ediyor ve parasını alıyor. Yurdışından bulunan iliklerde ise kişi önce ödemeyi kendisi yapıyor. Sonra devletten parasını alıyor. Sistem bu şekilde işliyor" diye konuştu.