kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak?- HARİTALI

Giriş Saati : 13.12.2008 10:13
Güncelleme : 13.12.2008 22:07
Yeni Haber
Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun iç ve batı kesimlerinde aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz'in batısı ile Kastamonu ve Çorum çevrelerinde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Afyon, Kütahya, Bolu, Kastamonu, Ankara ve Eskişehir ile gece İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda hafif karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı tüm yurtta 2 ila 4 derece artacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneydoğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar öğle saatlerinden sonra batısında, akşam saatlerinden sonra bölge genelinde etkisini kaybedecek.

Ege Bölgesi: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Kıyı Ege'deki yağışların bu sabah saatlerinden sonra, bölge genelinde akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, Batısı çok bulutlu, Antalya, Burdur ve Isparta çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, batısı (Ankara, Konya, Çankırı ve Eskişehir) ile akşam saatlerinden sonra Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat çevreleri, gece saatlerinde Sivas çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak. Bu gece ve yarın (pazar) sabah saatlerinde bölge genelinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, batısı (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük) ile akşam saatlerinden sonra Kastamonu çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Bolu ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde hafif kar şeklinde olacak. Bu gece ve yarın (pazar) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, Çorum çevreleri gece saatlerinde hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bu gece ve yarın (pazar) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçecek. Bu gece ve yarın (pazar) sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve batısında buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

Öte yandan, yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görüleceğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgilerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

ERZURUM VE ARDAHAN'DA TERMOMETRELER EKSİ 27 DERECEYİ GÖRDÜ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, Erzurum ve Ardahan'da eksi 27 derece olarak belirlendi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında. Bölgede, gece en düşük hava sıcaklıkları, eksi 27 dereceyle Erzurum ve Ardahan'da ölçülürken, diğer illerde gece en düşük hava sıcaklıkları Kars'ta eksi 21, Erzincan'da eksi 12 ve Iğdır'da eksi 6 derece olarak kaydedildi.

Bölgede bugün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının da sıfırın altında olmak üzere, Erzurum'da 13, Erzincan'da 3, Kars'ta 6 ve Ardahan'da 12 derece olacağı tahmin ediliyor.

Yetkililer, bölge genelinde soğuk hava şartlarının, 17 Aralık tarihine kadar etkisini sürdürmesinin beklendiğini ifade ederek, vatandaşların özellikle gece aşırı soğuk hava şartlarına karşı hazırlıklı olmalarını istediler. Bu arada, bölgede sabah saatlerinde birçok vatandaşın, donan araçlarını tüp yardımıyla ısıtarak çalıştırmak için uğraştığı gözlendi.

İÇ ANADOLU'DA KAR BEKLENİYOR

Yurdun iç ve doğu bölgelerinde bugün buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek. İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, yurdun iç ve batı kesimlerinde aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz'in batısı ile Kastamonu ve Çorum çevrelerinde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Afyon, Kütahya, Bolu, Kastamonu, Ankara ve Eskişehir ile gece İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda hafif karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...