kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İstanbul'da 3 camide yangın çıktı

Giriş Saati : 13.12.2008 15:39
Güncelleme : 13.12.2008 22:07
Yeni Haber
İstanbul'un yeni ilçelerinden Sancaktepe'deki iki camide ve Kadıköy'deki bir camide çıkan yangın hasara yol açtı.

Eyüp Sultan Mahallesi Camili Sokak'taki Veysel Karani Camisi'nin girişinde bulunan ve kapalı olan imam odasında öğle saatlerinde yangın başladı. Vatandaşların ihbarıyla gelen Sultanbeyli itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürülen yangında, imam odasında hasar oluştu.

Cami imamı Ahmet Sünnetçi, yangın sırasında imam odasının yanı sıra caminin de kapalı olduğunu belirterek, ''Alevleri görünce itfaiyeye haber verdik. İtfaiye kısa sürede geldi ve yangını büyümeden söndürdü'' dedi.

Bu olaydan kısa süre sonra aynı ilçenin Yakacık Caddesi'ndeki Hacı Akif Demirci Camisi'nin imam odasında da yangın çıktı. İtfaiye ekiplerince söndürülen bu yangında da camları kırılan cami ile imam odasında hasar meydana geldi.

Cami imamı İsmail Yalçınkaya da sabah namazı kılındıktan sonra kapısını kilitlediği camiden ayrıldığını ifade ederek, ''Öğle saatlerine doğru camiye yaklaştığımda yoğun dumanlar çıktığını görünce itfaiyeyi aradım. Camide kimse yoktu'' şeklinde konuştu.

İtfaiye ve polis yetkilileri, yangınların elektrik kontağından çıktığının sanıldığını belirterek, olayla ilgili araştırmanın sürdüğünü ifade ettiler.

Öte yandan, akşam saatlerinde Kadıköy'deki başka bir camide yangın çıktı. Büyük hasarın meydana geldiği camideki bazı Kur'an-ı Kerim'lerin de yandığı gözlendi.

İstanbul'un Anadolu yakasında bugün meydana gelen cami yangını sayısı üçe yükseldi. Samandıra'da öğle saatlerinde iki camide aynı anda çıkan yangının ardından akşam saatlerinde de Kadıköy Kadıköy İnönü Mahallesi'nde bulunan Medine Camii'nde yangın çıktı.

Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında cami içerisindeki kitaplar, halılar ve diğer eşyalar kül oldu. Yanan kitaplar arasında Kur'an-ı Kerim'lerin de olması dikkatlerden kaçması. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın yerine gelen polis, camide inceleme yaptı.

Yangının çıkış nedenini henüz bilmediklerini söyleyen cami imamı Müslüm Demir, bir hafta önce de camiye ait hasırların yandığını söyledi. Yangınla ilgili inceleme sürüyor.

(AJANSLAR)