kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İlham kaynağım stand-up

Giriş Saati : 13.12.2008 12:14
Güncelleme : 13.12.2008 22:07
Yeni Haber
Milyonların sevdiği sözlere, bestelere ve senaryolara imza atan sanatçılara ilham değişik şekillerde geliyor. Cem Yılmaz abisine anlatıyor, Hadise trafikte coşuyor...

CEM STAND-UP YAPARAK YAZIYOR

Masa başına oturup senaryo yazmanın çok zaman alacağını düşünen Cem Yılmaz, esprilerini stand-up yöntemiyle yaratıyor. Yani o esprileri ayakta anlatıyor, abisi Cenk de yazıyor. Sonra yazılanları birlikte düzenleyip, tekrar tekrar kurguluyorlar.

ŞAHAN GÖKBAKAR YARDIM ALIYOR

Şahan Gökbakar'ın yaratım yöntemi, Cem Yılmaz'ınkinden çok farklı değil. Ünlü komedyenin ayakta yarattığı espirileri, profesyonel senarist Serkan Altuniğne tekniğine uygun olarak yazıp düzenliyor.

IHLAMUR OLMADAN YAZMIYOR

Sezen Aksu, aklına gelen melodi ve sözleri hemen kaydetmek için dijital teybini ve bloknotunu yanından ayırmıyor. Şarkı yaparken odasından diyet kola, limonlu ıhlamur ve mum eksik olmuyor. Evin her yerinde ise, gözyaşlarını silmek için ambalajı kumaşla kaplanmış peçete kutuları yer alıyor.

SERDAR 10 BİN METREDE YAZIYOR

Serdar Ortaç, en çok uçakta yolculuk yaparken yazıyor. 10 bin metre yükseklikte duyguları yoğunlaşan sanatçı, bunları hemen kağıda döküyor. Sonra stüdyoda aranjörleriyle düzenlemelerini yapıyor.

HADİSE TRAFİKTE AÇILIYOR

Eurovision temsilcimiz Hadise, trafik sıkıştığında aklına gelen sözleri cep telefonuna yazıyor. Güzel sanatçı, Eurovision için TRT'ye sunduğu üç şarkının sözlerini de bu şekilde yazmış.

MUSTİ YÜKSEKTE COŞUYOR

Mustafa Sandal da en güzel şarkılarını uçakta yazdığını söylüyor. Başarılı sanatçı, 10 bin metre yükseklikte şarkı sözlerini melodiyle aynı anda bulup kayda geçiriyor.

KAYAHAN'IN KAYNAKLARI GENİŞ

Kayahan , doğadaki her şeyden ilham alıp şarkı yapabiliyor. 'Mavilim' şarkısını ses cihazının mavi ışığına bakarak yazdığını söyleyen ünlü sanatçı, 'E Bebeğim' şarkısını ise kızı Beste'in bebekliğinde ona bakarak yapmış.

GÜNAYDIN