kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sarıkamış'ta kayak sezonu açıldı

Giriş Saati : 13.12.2008 15:37
Güncelleme : 13.12.2008 22:07
Yeni Haber
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kayak sezonu açıldı.

Törende konuşan Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Sarıkamış'a gelen kayak severleri ağırlamaktan zevk duyacağını söyledi.

Sarıkamış'ın ormanlarıyla zengin bir bölge olduğunu ifade eden Mehmet Ufuk Erden, "Kayak severler pistlerde keyifle, zevkle kayak yapabilirler. Geçen sezon memnuniyetle ayrılan konuklarımız oldu. Bu sene de daha fazla misafirleri ağırlamaktan zevk duyacağız. Pistler açısından bu sene birinci ve ikinci pistin bakımları yapıldı. Pistlerimiz son derece güvenlidir. Kayak severlerin bu pistlerden daha keyifle kayak yapacaklarını ve tat alacaklarını düşünüyorum." diye konuştu.

Sarıkamış'ın, daha geniş konaklama tesisleri, Avrupa standartlarına uygun suni kar yağdırma makinesi ve kayak tesisleri tamamlandığında Türkiye'nin değil dünyanın sayılı kayak merkezi haline geleceğini ifade eden AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır da, "Bu sene 15-20 günlük bir gecikme yaşandı. İnşallah bunu ilkbaharda, baharda telafi ederiz." dedi. Karabayır, bütün kayak severleri Sarıkamış'a davet etti.

Sarıkamış'ın kış sporunda dünyanın en önemli merkezi haline geleceğini kaydeden Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş ise, "Şu anda pistlerimizin ve telesiyejlerimizin bakımı yapılmış durumdadır. Bu sene yapımına başlanacak olan Karanlıkdere projesinin pistleri ve telesiyej yapımının hayata geçirilmesiyle Sarıkamış kış sporunda, kar kalitesinde, kültür turizminde ve konukseverliği ile daha da iddialı bir duruma gelerek Türkiye'nin değil dünyanın da en önemli kayak merkezi olacak. Bu nedenle kış sporlarını sevenleri, daha az kazalı, eğlenceli, turizm kapasitesi yüksek Sarıkamış'a davet ediyoruz. İlk kar yağdığında 40 ile 50 santim kar yağmıştı. Pistlerimizde kayak yapılacak kalınlıkta kar mevcuttur." şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra, Bulgaristan'da düzenlenen kayak yarışmasında dünya üçüncülüğü ve Çocuklar grubunda Türkiye birinciliği bulunan Sarıkamışlı Karcan Cengiz'le bir süre sohbet eden Vali Mehmet Ufuk Erden ve AK Parti Milletvekili Zeki Karabayır, sporcuya başarılar dilerken, diğer genç sporcularından da bu tür başarılar almalarını istedi. Daha sonra kayak takımı öğrencileri gösteri sundu.

Zirvede düzenlenen programa Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, vali yardımcıları, ilgili daire amirleri ve kayak takımı öğrencileri katıldı.

(CİHAN)