kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kısa deyip geçme!

12.12.2008
Akbank 5'inci Kısa Film Festivali 15 Aralık'ta başlıyor. Festival kapsamında düzenlenen kısa ve belgesel film yarışmalarının yanı sıra bu yıl yönetmen Reha Erdem ile ressam Salvador Dali de mercek altına alınacak..
Türk sinemasındaki hareketliliğe paralel olarak önemli bir ilgi odağı haline gelen ve bir çok kurumun yarışmalarla destek verdiği genç sinemacılar, şimdi de Akbank'ın düzenlediği 5'inci Kısa Film Festivali'nde bir araya gelecek. 15 Aralık'ta başlayacak ve 10 gün sürecek festivalde, kısa, uzun belgesel ve kurmaca dalında, 13 ülkeden 85 film gösterilecek. Festival kapsamında düzenlenen ulusal kısa ve belgesel film yarışmasında önümüzdeki yıllarda adını sık sık duyacağımız yönetmenlerin filmleri yer alıyor. Kısa film yarışmasında aralarında bu yılın öne çıkan filmleri Sardunya, Doğum, Bekleyiş, Sapak, Evladiye, ID, Tek Notalık Adam'ın da bulunduğu 20, belgeselde ise 13 film en iyi film olmak için yarışacak. Uluslararası bölümde ise, Cannes, Toronto, Budapeşte gibi festivallerde gösterilmiş Fransa, İsrail, Estonya, Almanya, Yunanistan, Hollanda, Kanada, İngiltere, Avusturya ve Ürdün'den 20 yabancı film bulunuyor.

ERDEM'İN KISALARI
Festivalin gözde diğer üç bölümü ise Kısadan Uzuna, Belgesel Sinema ve Özel Gösterim adını taşıyor. Kısadan Uzuna bölümünün bu yılki konuğu Türk sinemasının gözde yönetmeni Reha Erdem. Festival kapsamında, Erdem'in 1989 yılında çektiği uzun metraj filmi A Ay ile iki kısa filmi, Deniz Türküsü ve Ekim'de Hiç Bir Yerde filmleri gösterilecek. Ayrıca 19 Aralık'ta yönetmenin katılacağı bir de söyleşi düzenlenecek. Belgesel Sinema bölümünde ise Suha Arın, Coşkun Aral'dan sonra bu yıl Hakan Aytekin konuk edilecek. Yönetmenin Keşfin Kıyısında, Barış Adında Bir Kuş ve Yarına Bir Harf belgeselleri bu bölümde seyirciyle buluşacak. Festivalin ilgi göreceği muhtemel bölümlerinden Özel Gösterim'in başlığı Dali ve Sürrealizm olacak. Bu bölümde H. Lee Willams'ın yönettiği belgesel Dali'nin Gizemi ve Dali'nin Luis Bunuel ile senaryosunu yazdığı ve Bunuel'in çektiği Bir Endülüs Köpeği, Altın Çağ filmleri gösterilecek. Ayrıca SABAH gazetesi yazarı Hasan Bülent Kahraman 18 Aralık'ta gerçekleşecek Sürrealistler Sinemada başlıklı söyleşide sürrealizmin 1920'ler ve 30'larda öne çıkardığı filmleri irdeleyecek ve bugünkü sinemada sürrealizmin ne anlama geldiğini tartışacak. Film gösterimlerinin Akbank Sanat'ta yapılacağı festivale katılım ücretsiz olacak. Bilgi için: http://www.akbanksanat.com/
Haberin fotoğrafları