kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tanker yangınında yaralanan işçi öldü

Giriş Saati : 13.12.2008 13:36
Güncelleme : 13.12.2008 22:07
Yeni Haber
Tuzla'daki bir tersanede yeni inşa edilen tankerde kaynak yapılırken çıkan yangında ağır yaralanan işçinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği'nden (GİSBİR) yapılan açıklamada, dün saat 13.30 civarında iskeleye bağlı ''M/T Procida'' isimli ihraç gemisinin baş tarafında duman ihbarı alındığı belirtildi.

Bunun üzerine tersane yangın ekibinin bölgeye intikal ettiği, Tuzla itfaiyesinin bilgilendirildiği ve GİSBİR Tıp Merkezinden ambulans hizmeti talep edildiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Olay mahallindeki alevsiz yoğun duman, eğitimli ve sertifikalı tersane yangın ekibinin anında müdahalesi ve Tuzla itfaiyesinin ortak çalışmaları ile bastırılmıştır. Mahalde olduğu tespit edilen farklı alt yüklenicilere kayıtlı 5 kişi emniyetle dışarı alınmış olup 4 kişi ayakta kontrolleri tamamlanarak taburcu edilmiş, bir kişi de hastanede müşahede altında tutulmakta iken bu sabah vefat etmiştir. Üzüntümüz büyüktür. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.''

Açıklamada, sektördeki ilk iş güvenliği sertifikasına sahip, eğitim ve teknik gerekler konusunda aşırı duyarlı olan Anadolu Tersanesinde yapılan incelemede, ilk kez yaşanan bu iş kazasına neden olabilecek bir oluşum tespit edilemediği ifade edilerek, kazanın nedenine ilişkin detaylı incelemenin sürdürüldüğü bildirildi.

Bu arada, ölen işçinin, vücudundaki ağır yanıklar nedeniyle Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Erdal İnceyol olduğu öğrenildi.

ERDAL İNCEYOL'UN CENAZESİ ORDU'YA GÖNDERİLDİ

Tuzla'daki bir tersanede yeni inşa edilen tankerde çıkan yangında hayatını kaybeden Erdal İnceyol'un cenazesi, Ordu'ya gönderildi.

Anadolu Tersanesi'nde inşa edilen ve tamamlanma aşamasına gelen tankerde dün kaynak yapılırken çıkan yangında, vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluştuğu için kaldırıldığı Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ölen işçi Erdal İnceyol'un cenazesi yakınları tarafından hastaneden alındı.

İnceyol'un cenazesi, daha sonra toprağa verilmek üzere karayoluyla memleketi olan Ordu'ya gönderildi.

(AA)