kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şizofreni hastası dehşet saçtı

Giriş Saati : 13.12.2008 14:03
Güncelleme : 13.12.2008 22:07
Yeni Haber
Küçükçekmece'de cinnet getiren şizofreni hastası, anne, baba ve kardeşini balta ile keserek öldürdükten sonra polislerce güçlükle etkisiz hale getirildi.

Cumhuriyet Mahallesi Büyük Kartopu Sokak'taki evde ailesi ile yaşayan şizofreni hastası Hasan Çolaklar (36) baltayla ailesine saldırdı. Olayda, baba Hüseyin Çolaklar (71), anne Fatma Çolaklar (65) ve ağabey Mehmet Çolaklar (45) öldü.

Hasan Çolaklar, gürültüyü duyan vatandaşların ihbarıyla gelen polislerce güçlükle etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Polisin, olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

ŞİZOFRENİ HASTASININ, TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDEN KISA SÜRE ÖNCE ÇIKTIĞI BELİRLENDİ

Küçükçekmece'de cinnet getirerek anne, baba ve ağabeyini balta ile keserek öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan şizofreni hastasının, üniversite mezunu olduğu ve tedavi gördüğü hastaneden kısa süre önce çıktığı belirlendi.

Hüseyin Çolaklar (71), eşi Fatma Çolaklar (65) ve oğulları Muhammet Çolaklar'ın (45) balta ile kesilerek öldürüldükleri Cumhuriyet Mahallesi Büyük Kartopu Sokak'taki evde, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü, Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğüne bağlı polislerce başlatılan incelemeler sürüyor.

Olayın ardından bu kişileri öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Hüseyin ve Fatma Çolaklar çiftinin şizofreni hastası olan oğulları Hasan Çolaklar (36) ise ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı polis merkezindeki işlemlerinin ardından İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi.

Şubeye getirilen Çolaklar'ın, psikiyatrist gözetiminde sorgulanacağı öğrenildi.

OTOMOBİLİNDE İÇKİ İÇERKEN BULUNDU

Bu arada, Hasan Çolaklar'ın olayın ardından evin önüne park edilen kendisine ait 34 ZC 182 plakalı otomobilinde içki içerken bulunduğu ve gözaltına alınmamak için direndiği, ancak polislerce etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Mahalle sakinleri, Hasan Çolaklar'ın anne ve babasını zaman zaman dövdüğünü ifade ederek, gece saatlerinde evden gelen gürültüler üzerine aradıkları polislerin, olay yerine geldiğini, ancak savcılıktan arama izni olmadığı için eve giremeyerek ayrıldıklarını anlattı.

Sabah saatlerinde yeniden aradıkları polislerin tekrar aynı adrese geldiğini kaydeden mahalle sakinleri, otomobilinde gözaltına alınmak istenen Hasan Çolaklar'ın polislere ''Beni niye gözaltına alıyorsunuz? Denizli'den yeni geldim'' diyerek direndiğini, ancak gözaltına alınmaktan kurtulamadığını, daha sonra girilen evde de cesetlerle karşılaşıldığını söyledi.

Üniversite mezunu olan Çolaklar'ın oturdukları binanın girişindeki dükkanda emlakçılık yaptığını belirten mahalle sakinleri, düzgün giyimli olan bu kişinin kendilerine karşı da saygılı olduğunu anlattı.

Geçen yaz ikinci evliliğini yapan Çolaklar'ın eşinin bir süredir ortada görünmediğini bildiren mahalle sakinleri, Çolaklar'ın bir süre önce kendilerine ait apartmandaki 3 daireyi satıp parasını harcadığı için sinirli olduğunu da savundu.

AĞABEY İLE ANNENİN AKIL SAĞLIĞI BOZUK

Öldürülen anne Fatma Çolaklar ile bir süre önce oturduğu binanın 3. katındaki daireden düşerek ayağını kıran oğlu Muhammet Çolaklar'ın da akıl sağlığının yerinde olmadığı, şüpheli Hasan Çolaklar'ın da şizofreni hastası olduğu için tedavi gördüğü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden kısa süre önce çıktığı öğrenildi. Öte yandan, arama izni olmadığı için polisin gece giremediği evden müzik sesi duyulduğu ifade edildi.

ÖLDÜRÜLEN 3 KİŞİNİN CESEDİ, ADLİ TIP KURUMUNA KALDIRILDI

Küçükçekmece'de, şizofreni hastası olduğu belirtilen oğulları tarafından balta ile öldürülen anne, baba ve diğer oğullarının cesedi, Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Cumhuriyet savcısı ve polislerin, olayın meydana geldiği Cumhuriyet Mahallesi Büyük Kartopu Sokak'taki evde ve öldürülen Hüseyin Çolaklar (71), eşi Fatma Çolaklar (65) ve oğulları Muhammet Çolaklar'ın (45) cesetleri üzerinde yaptıkları incelemeler tamamlandı.

Hüseyin, Fatma ve Muhammet Çolaklar'ın cesedi, incelemelerin ardından cenaze aracıyla Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Zanlı Hasan Çolaklar'ın Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor.

(AA)