kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Nejat Şehsuvar

Kaza kurşunu veya çalınmaya karşı silah sigortasını getirecek

EVRİM ERGİN
10.11.2008
Türkiye'de 2,5 milyon ruhsatlı silah bulunduğunu belirten Ada Broker'ın sahibi Nejat Şehsuvar, silah sigortasını piyasaya sunmaya hazırlanıyor..
Sigora ve Reasürans Brokerliği şirketi Ada Broker'ın sahibi Nejat Şehsuvar, silah için Generali Sigorta şirketi ile birlikte Türkiye'de bir sigorta ürünü sunmayı planladıklarını söyledi. Türkiye'de 2.5 milyon ruhsatlı silah bulunduğunu belirten Şehsuvar, "Dünyanın 10'uncu büyük silah pazarı Türkiye'de. Bu silahların çalınmasına veya silahla meydana gelen kazalara hatta kaza sonucu ölümlere karşı bu sigortayı piyasaya sunacağız" dedi. Türkiye'de kaza ile birçok yaralama veya ölümün meydana gealdiğinin altını çizen Şehsuvar, bu sigorta sayesinde oluşabilecek hasarların mümkün olduğunca önüne geçmeye çalışacaklarını söyledi. Türkiye'de sigorta brokerliği (aracılığı) işi yapan 60'ın üzerinde şirket bulunduğunu ve bu brokerların toplam sigorta pazarının yüzde 20'sini ellerinde tuttuğunu dile getirdi. Şirket olarak Türkiye'ye çok özel sigorta ürünleri getirmeye çalıştıklarını belirten Şehsuvar, "Getirdiğimiz ürünlerden birisi de mimarlara özel bir sigorta. Bu ürünle çizim yapan mimarlar yapabilecekleri hatalara karşı sigortalanıyor. Örneğin bir binada çizim sırasında oluşan bir hatanın maliyeti çok yüksek olabiliyor ve mimarların ödeyemeyeceği zararlar ortaya çıkabiliyor. Biz bu duruma karşı özel bir sigorta geliştirdik ve piyasaya sunduk" dedi.

SİGORTACILIK BÜYÜR
Türkiye'de 2008'de sigorta sektörünün eksi büyümeyle kapatabileceğini dile getiren Şehsuvaroğlu, "Ancak biz şirket olarak yüzde 45 büyüyeceğiz. 2009 Türkiye için zor geçecek ama sigorta primlerinin artacağını düşünüyorum. Çünkü şirketlerin stokları artacak. Bu da sigorta primlerinin artmasına neden olacak" dedi. İnternette kurdukları policem.com isimli internet sitesine de kurumlara özel çözümler ürettiklerini ve kimin neye ihtiyacı varsa belki daha ucuz bir biçimde o sigortayı önerdiklerini söyleyen Şehsuvar, kriz döneminde çalışmayla, alternatiflerifleri değerlendirerek ve yeni ürünler piyasaya sürerek sigorta şirketlerinin kendilerine yeni imkanlar yaratmalarının mümkün olduğunu söyledi.