kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

9 ayda 1.5 milyar YTL kar

Giriş Saati : 11.11.2008 14:12
Güncelleme : 11.11.2008 23:47
Yeni Haber
Garanti Bankası, 2008 yılının 9 aylık döneminde 1,5 milyar YTL net kar elde etti.

Bankanın ilk 3 çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarının açıklandığı basın toplantısında konuşan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, reel sektörü fonlamaya her dönemde devam edeceklerini bildirdi.

Geçen yılın aynı döneminde net karın 2 milyar 33 milyon YTL olarak gerçekleştiğini kaydeden Özen, sigorta iştiraklerindeki hisse satışları ve saklama hizmetlerinin satışından elde edilen bir defaya mahsus gelirler çıkarıldığında geriye kalan 1 milyar 252 milyon YTL'lik kara göre yüzde 21 artış yaşandığını ifade etti.

Özen, global bazda özkaynak karlılığının ciddi düşüş gösterdiği bir dönemde yüzde 25'lik bir özkaynak karlılığına eriştiklerini dile getirerek, faiz geliri, ücret ve komisyonlardan oluşan olağan bankacılık gelirlerinin ise yüzde 30 yükseldiğini, bunun, sürdürülebilir karlılığın önemli bir işareti olduğunu aktardı.

9 aylık dönemde 64 milyar YTL nakdi ve gayrinakdi kredi sağladıklarını, kredilerin aktifler içindeki payının yüzde 54,5'e ulaştığını kaydeden Özen, "Son 1 yılda nakdi kredilerdeki yüzde 36'lık büyümenin itici gücü, yüzde 40'a varan büyümesiyle KOBİ ve ticari bankacılık oldu" dedi.

Özen, global krizin etkilerinin yoğun olarak hissedildiği 30 Eylül-4 Kasım 2008 tarihleri arasında YTL kredilerde net 200 milyon YTL büyüme kaydedildiğini, yabancı para kredilerde ise bir daralma yaşandığını belirterek, bu daralmanın, vadesi geldiği için kapatılan bazı büyük işlemlerden kaynaklandığını belirtti.

Ergun Özen, "Vadesi gelmeyen kredileri geri çağırma ya da müşteri istediği halde uzatmama söz konusu değildir. Tamamıyla müşteri ihtiyacının kalmaması nedeniyle kapatılan kredilerdir. Reel sektörü fonlamaya her dönemde devam edeceğiz. Tabii ki ayağımız yere basarak, doğru kredi vererek devam edeceğiz" diye konuştu.

AA