kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türk Telekom ve TTNet'ten gizli sözlü savunma

Giriş Saati : 11.11.2008 14:19
Güncelleme : 11.11.2008 23:47
Yeni Haber
Rekabet Kurulu, Türk Telekom ve TTNet hakkında genişbant internet erişim hizmetleri pazarında hakim durumun kötüye kullanıldığı iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında sözlü savunmanın gizli yapılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı başkanlığında yapılan sözlü savunma toplantısına, Türk Telekomünikasyon A.Ş'yi temsilen Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu ile bazı yöneticiler, TTNet A.Ş'yi temsilen TTNet Genel Müdürü Tahsin Yılmaz ve bazı yöneticilerle avukatları hazır bulundu.

Şikayetçi taraflar olan Tüm İnternet Derneği, Tellcom İletişim A.Ş. ile Borusan Telekom ve İletişim A.Ş'nin temsilcileri de toplantıya katıldı.
Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Kurulun 7 Mayıs 2007 tarih ve ilgili kararıyla genişbant internet erişim hizmetleri pazarında 4054 Sayılı Kanunun ''Hakim Durumun Kötüye Kullanılması'' başlıklı 6. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespit edilmesi amacıyla Türk Telekom ile TTNet hakkında soruşturma açılmasına karar verildiğini anımsattı.

İlgili tarafların yazılı savunmalarını göndermesiyle birlikte soruşturma sürecinin tamamlandığını anlatan Kaldırımcı, sözlü savunma toplantısı yapılmasına karar verildiğini söyledi.

Kaldırımcı, daha sonra toplantıya katılacaklarını bildiren ilgili taraf ve temsilcilerin adlarını okuyarak salonda hazır bulunup bulunmadıklarını tespit etti ve ardından toplantıya geçildi.

İlk olarak şikayetçi tarafların söz aldığı toplantıda soruşturma dosyasına ulaşma konusunda sıkıntıların yaşandığı dile getirildi.

Şikayetçi taraflar, TTNet ve Türk Telekom'a, internet erişim hizmetleri konusunda rekabet şartlarını bozucu şekilde davrandıkları ve port talep tahsisinde ayrımcılık yapıldığı iddialarını yönelttiler.
Daha sonra savunmalarını yapmak üzere Türk Telekom ve TTNet temsilcilerine söz verildi.

Türk Telekom ve TTNet temsilcileri ise söz konusu iddialar karşısında ticari sır niteliği taşıyan bir çok bilginin paylaşılacağını belirterek, savunmanın gizli yapılmasını talep ettiler.

Rekabet Kurulu Başkanı Kaldırımcı, kurul üyeleriyle birlikte kısa bir değerlendirme yaptıktan sonra savunmanın gizli yapılmasına karar verdi. Bunun üzerine kurul üyelerinin belirlediği kişiler dışındakiler salondan çıkarıldı.

Bu arada; 4054 sayılı yasa gereği sözlü savunmayı takiben 15 gün içinde nihai kararın verilmesi bekleniyor.