kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Erdoğan Bayraktar

TOKİ, 'Park' ihalesini yenileyecek

10.11.2008
İstanbul Halkalı-Atakent'te yapılması planlanan uluslararası eğlence ve doğa parkı projesinde TOKİ yapılan teklifi beğenmeyerek ihaleyi iptal etti. 27 Kasım tarihinde park ihalesi yeniden düzenlenecek..
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul Halkalı- Atakent'te yaptıracağı uluslararası eğlence ve doğa parkı için düzenlediği ve Astay Gayrimenkul Yatırım öncülüğündeki grubun en yüksek tellif verdiği ihaleyi iptal etti. İdare iptalin toplam 1.5 milyar doları bulması planlanan ihalede Astay Gayrimenkul - Özyazıcı İnşaat İş Ortaklığı'nın TOKİ'ye vermeyi öngördüğü 84.7 milyon YTL'lik rakamın yetersiz olması nedeniyle yapıldığını açıkladı. İhalede projeden toplam 585 milyon YTL gelir beklentisi, sağlanan gelirin bu tutarın üzerine çıkması halinde TOKİ'ye yüzde 1 gelir payı, ayrıca 84 milyon 798 bin 750 YTL'ye doğrudan gelir sağlamayı teklif etmişti. İhalede gelir payını yetersiz bulduğu için iptal etti. Önerilen gelir payının 1.5 milyar dolarlık yatırım öngörülen proje için çok düşük bulunduğu, bu oranın projenin yüzde 10-15'i düzeyinde olması gerektiği belirtiliyor.

ŞARTLARI KOLAYLAŞTIRACAK
Temalı park için 27 Kasım'da tekrar yapılacka ihalede teklifler alınacak. TOKİ Başkanı Bayraktar, ihaleye katılımı artırmak için katılım şartlarını da kolaylaştıracaklarını söyledi. İhaleye katılabilmek için firmalardan istenen iş bitirme belgesinin tutarı da 100 bin metrekareden 70 bin metrekareye düşürülecek. Firma tarafından bedelsiz olarak yapılması gereken park, havuz, sinema, eğlence ve kültür merkezi gibi rekreasyon alanlarının yapım süresi de 3 yıldan 4 yıla çıkarılacak.