kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Devletin zirvesi Atatürk'ü andı

11.11.2008
Atamızı özlemle andık. Anıtkabir'in ardından anma töreninde buluşan Gül ve Erdoğan, "milli egemenlik" ve "birlik beraberlik" vurgusu yaptı..
Anıtkabir'deki devlet töreninde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile diğer protokol, Atatürk'ü andı. Gül, mozoleye çelenk koydu. Sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrak yarıya indi. Gül, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Törende Erdoğan ve Baykal'ın konuşmaması dikkat çekti. Zirve ardından Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nda bir araya geldi. Gül, Atatürk'ün savaş ortasında bile meclisin açık kalmasına özen gösterdiğini, kararlarını Meclise danışarak hayata geçirdiğini belirtti. Gül, "Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Atatürk'ün gözü arkada kalmamıştır" dedi. Başbakan Erdoğan da Atatürk'ün milli mücadeleyi başlatırken milli birliği ve milli iradeyi tesis etmeyi en önemli öncelik gördüğünü belirterek, "Bu topraklara ve bu medeniyete ait her türlü etnik grup, İstiklal Savaşımızı yürüten bayrak ve sancak altında toplanmış, bir ve bütün olarak kurtuluş mücadelemizi vermiştir" diye konuştu.

STALİN'E SERT MESAJ
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Sadık Tural da Rusya'nın arşivinden bir gizli belgei açıkladı: Atatürk 1936'da Cumhuriyet Bayramı'nda Stalin'in kutlamaması nedeniyle Rus Büyükelçisine "Önderiniz Stalin. Öyleyse, beni kutlayacak" dedi ve ardından "Sizin büyük ordunuzdan korkmuyorum. Benim emretmem yeterlidir. Halkım arkamdan gelir. Elbette bunu yapmam, çünkü benim sözüm, benim dostluğum gibi kutsaldır" mesajı gönderdi. Mesajı alan Stalin, "Dostumuz, Atatürk'ün sözleri dikkatle okunsun" diyerek imzaladığı belgeyi arşivledi.

ATATÜRK'ÜN ÖLÜMÜNÜN 70. YILI ANMA TÖRENLERİNDEN KARELER...

ATATÜRK'ÜN ÇOK AZ BİLİNEN 300 FOTOĞRAFI...

ATATÜRK'ÜN BİLİNMEYEN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

ATATÜRK'ÜN CENAZE TÖRENİNDEN BİLİNMEYEN FOTOĞRAFLAR...

ATATÜRK FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...
Haberin fotoğrafları