kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD hükümeti AIG'yi bir kez daha kurtardı

10.11.2008
AIG'ye verilen 123 milyar dolarlık yardım paketi yeniden yapılandırılarak 152.5 milyar dolara yükseltildi. Sigorta devinin kullandığı kredinin faizi de düşürüldü..
Zor durumdaki ABD'li sigorta devi American International Group'un (AIG), hükümetten alacağı yardım paketi yeniden yapılandırılarak 152.5 milyar dolara yükseltildi. ABD Merkez Bankası (Fed) hükümetin AIG'ye verdiği mali desteği yeniden yapılandırdığını açıkladı.

KREDİ FAİZİ DÜŞÜRÜLDÜ
Fed tarafından yapılan yazılı açıklamada ABD Hazinesi'nin 700 milyar dolarlık kurtarma planı kapsamında 40 milyar dolarlık, yeni ihraç edilen öncelikli AIG hissesi alacağı belirtildi. Fed, bu işlem sonrasında New York Fed tarafından AIG'ye sunulan desteğin 85 milyar dolardan 60 milyar dolara ineceğini belirtti. Fed ayrıca American International Group'un şu ana kadar kullandığı kredi faizinin 3 aylık Libor artı 300 baz puana indirildiğini kaydetti. ABD hükümeti, AIG'nin çökmesini engellemek için geçen ay şirkete ilk olarak 85 milyar dolar aktarılmasını kararlaştırmış, daha sonra buna ilave olarak 38 milyar dolar daha kredi sağlanmıştı. Yeni paket hafta sonu American International Group'un yöneticileri ve hükümet yetkilileri tarafından hazırlandı. Şu ana kadar otomotiv sektörüne yardım etmeyi kabul etmeyen ABD Hazinesi'nin AIG'ye yardım paketinde artış yapmasının tartışmalara yol açması bekleniyor.

HİSSE BAŞINA 9 DOLAR ZARAR
American International Group üçüncü çeyrekte net zararının 24.47 milyar dolar olduğunu açıkladı. Şirketin üçüncü çeyrekte ayarlanmış zararı ise 9.24 milyar dolar olurken hisse başına gözden geçirilmiş zarar 3.42 dolar oldu. Grup, bir yıl önce aynı çeyrekte hisse başına 1.44 dolar kâr elde etmişti. American International Group'un 30 Eylül itibariyle genel sigorta net zarar ve zarar gözden geçirme rezervinin 73.75 milyar dolar olduğu belirtilirken, 30 Eylül itibariyle konsolide varlıklarının 1.022 trilyon dolar olduğu açıklandı.