kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

14.10.2008
'Acıyı tahmin edemedim!'
Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan Amerikalı ekonomist Paul Krugman, krizin geldiğini önceden göremediğini itiraf etti. Krugman, "Maliye'nin ne kadar domino etkisinin insafına kaldığını anlamamış olduğuma kızıyorum. Patlamanın olacağını, çok acı çekileceğini gördüm ama bu kadarını hesaplayamadım'' dedi.

BOJ'dan kredi desteği
Japonya Merkez Bankası (BOJ) sistemdeki gerginliği azaltmak çabaları kapsamında bankalara sınırsız kısa vadeli dolar kredisi verecek. BOJ daha önce 120 milyar dolar kredi önermişti. Dün de Fed, Avrupa, İngiltere ve İsviçre'nin merkez bankaları mali kuruluşlara sınırsız dolar kredisi sağlayacağını açıklamıştı.

Çek garantiyi yükseltti
Çek Cumhuriyeti, bankacılık yasasında yaptığı değişiklikle bankalardaki mevduat garantisini 25 bin Euro'dan 50 bin Euro'ya çıkardı. Değişikliğin parlamentoda onaylanması gerekiyor. Maliye Bakanı Miroslav Kalousek, bankacılık sisteminin istikrarlı olduğunu kaydetti.

Sarkozy: Krediyi hızlandırın
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, banka ve sigorta temsilcileriyle bir araya geldi. Sarkozy, piyasadaki kredi ve para akışını hızlandırmaları ve mali sektörün canlanması için üzerlerine düşen sorumluluğu üstlenmeleri çağrısında bulundu.

Fortis NV açıldı ve çakıldı!
Fortıs Bank Belçika'nın BNP Paribas'ya satışı öncesinde 3 Ekim'de 5.42 Euro'dan kapanan Fortis NV hisseleri 11 gün sonraki ilk işlem gününde çakıldı. Kurtarma planının sonuçlanması beklendiği için tahtası kapalı olan Fortis NV, ABN Amro ve 4 ülkedeki faaliyetlerini satarak 14.4 milyar Euro gelir elde etmesine karşın hisseler dün yüzde 63.5 değer yitirdi.