kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Hatice Aslan (Hacer biraz önce karılık görevini yerine getirmeye çalıştı. Ancak kocasıyla yaşadığı itiş kakış sevişme sonlanmadan yatağında terk edildi.)

Filmdeki memeler Hacer'in memeleri

BELGİN ÇOBAN
14.10.2008
Frankfurt Kitap Fuarı Sinema Günleri Nuri Bilge Ceylan'ın 'Üç Maymun' filmiyle başladı. Başroldeki Hatice Aslan sevişme sahnesinde çok rahat olduğunu belirterek ekledi: Filmdeki Hacer'in memeleri. O sahne 2.5 günde çekildi, pek çok gecelik parçalandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Filmdeki memeler Hacer'in memeleri
Ailesi olan bir adam, kendisine "6 ay yatar çıkarsın, bilemedin bir sene. Çıktığında elinde toplu para olur, her ay maaşını da veririm ailene" diyen patronu için suçu üstlenip cezaevine girer mi? Adamın karısı, kendisine "Sizin için her şeyi yaparım" diyen kocasının patronuna aşık olabilir mi? Üniversiteyi kazanamamış bir genç yaşadığı sıkıntılı evrede, güzel ve alımlı annesiyle evin direği babasının sarsılan sevgisini sorgulayıp, aralarının düzelmesi için duruma müdahale edebilir mi? Bu soruların yanıtı Cannes'da 'En İyi Yönetmen' ödülünü alan Nuri Bilge Ceylan'ın 'Üç Maymun' filminde yanıt buluyor. Film yarın Antalya Film Festivali'nde görücüye çıkacak ama biz pazar günü Frankfurt'ta izleme şansı bulduk. Çünkü Türkiye'nin onur konuğu olduğu ve pek çok sanat etkinliğinin düzenlendiği Frankfurt Kitap Fuarı Sinema Günleri 'Üç Maymun'un galasıyla açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ve erkanının da izleyici koltuklarında yerini aldığı galada, filmin oyuncularından Hatice Aslan ve Ercan Kesal bulunuyordu. Yavuz Bingöl ve Ahmet Rıfat Şungar ile yönetmen Nuri Bilge Ceylan ise Antalya Film Festivali nedeniyle Frankfurt'a gelmemişti.

ERCAN KESAL KİM?
Ercan Kesal senaryonun yazarlarından biri. Aslında kendisi bir psikiyatr. Nuri Bilge'nin filmlerindeki karakterlerin psikolojik tahlilleri konusunda danışmanlık yapıyormuş. Bu filde de senaryo aşamasında bulunmanın dışında patron Servet Bey'i canlandırıyor. İşin ilginç yanı, karakteri başarıyla perdeye taşımış ama o yine de "Nuri Bilge çok iyi bir yönetmen, yoksa ben oyuncu falan değilim" diyor. Ercan Kesal, 'İklimler' filminden hatırlayacağınız üzere Nazan Kesal'ın da eşi. (Minik bir hatırlatma; Antalya'da 'Üç Maymun'un rakiplerinden olan 'Vicdan' filminde Nazan Kesal da rol alıyor.) Hatice Aslan'ı ise tanımayan yok. 'Ferhunde Hanımlar'daki 'Necla' ya da 'Babalar En Son Duyar'daki 'Hülya' değil artık o! 25 yıllık oyunculuk kariyerinin ardından rol aldığı ilk sinema filmiyle Cannes'a giden pırıltılı bir oyuncu. Galaya gitmek için otelin lobisinde birkaç dakika kendisini zevkle beklediğimiz, geldiğinde de "Sanatçı beklenir" demenin güvenini gözlerinde okuduğumuz bir star. Ancak sevimsiz bir star değil; son derece samimi, candan ve esprili. Mesela gösterimin yapıldığı binaya girerken Ercan Kesal hızla yürürken, Hatice Aslan "Ercan önden gitme, bak Cannes'da da böyle hızlı yürüdün sonra kırmızı halıda rol çalıyor dediler benim için" diye gülmeye başlıyor.

ANTALYA'DAKİ TOZ PEMBE
15 pontluk pabuçları, Özgür Masur tasarımı siyah elbisesiyle neşe içinde galaya katılan Aslan, arada derede de heyecanla anlatıyor: "Bu kostümü çok sevdim. Özgür'ün yaptığı tasarımlar zaten çok güzel. Antalya için de inanılmaz bir elbise hazırladı. Rengi toz pembe gibi. Ama şimdi boşuna uğraşma, hayal edemezsin rengini, ben de hayalimdeki renkten çok daha güzeliyle karşılaştım." Galada herkesle konuşan, bol bol fotoğraf çektiren ve yüzlerinde daimi bir gülümseme olan iki oyuncu, film gösterildikten sonra da izleyicinin sorularını yanıtlıyor. Genel olarak izleyenler filmi çok beğenmiş, akıllarında ise filmin açık bırakılan sonu var. "Ne oldu peki? Kim ne yaptı?" Verilen yanıt ise basit oluyor: "Herkes sona dair istediğini düşünebilir!" Şu kadarı çok net; Ercan Kesal ve Hatice Aslan, içinde yer aldıkları filmden son derece memnunlar. Senaryoya, görüntülere, diyaloglara son derece güveniyorlar. Antalya'da başarılı olacaklarına da inanıyorlar. Gerçi Aslan; "İzledikten sonra, şimdi olsa şurasını şöyle oynardım" diyor ama yüzündeki ifadeden memnuniyeti de apaçık görülüyor.

MEME SAHNESİ 2.5 GÜNDE ÇEKİLDİ
Filmde en çok konuşulacak sahne ise sanırız Hatice Aslan ve Yavuz Bingöl'ün sevişme sahnesi olacak. Bir karı-kocanın psikolojilerini yatağa taşıyan sahne hatırı sayılır şekilde göz dolduruyor. Dokuz ay sonra hapisten eve dönen koca, karısındaki değişimi fark ediyor ve içindeki aldatılma şüphesini bastıramıyor. Kırmızı bir kombinezon giyen kadın ise görev icabı yatakta kocasını bekliyor. Kocanın "Neyin var senin?" sorusuyla başlayan sevişme sahnesi, "Sen böyle giyinmezdin" le devam ediyor. İşte bu sahnede kadının sağ memesini yoğuran bir koca görüyoruz. Hatice Aslan ile daha sonra, onun 'Meme sahnesi' diye adlandırdığı bu sahneyi konuşurken; öğreniyoruz ki sadece bu kısmın çekimi 2.5 gün sürmüş. "Pek çok gecelik parçalandı" diyor gülerek Aslan. Yavuz Bingöl'ün bu sahnelerde rahatsız olmadığını söyleyen Aslan; "Siz rahatsız oldunuz mu peki?" diye sorunca da büyük rahatlıkla cevaplıyor: "Hayır, niye rahatsız olayım! Onlar Hacer'in memeleri. Oğluna süt vermiş bir annenin memeleri." 46 yaşındaki oyuncu, bu konuyu konuştuğumuz sırada duvarda asılı bir fotoğrafı da göstererek "Ben böyle bir pozu çok rahat veririm" diyor. Siyah-beyaz fotoğrafta çırılçıplak bir kadın, son derece estetik bir şekilde göğüslerini gere gere bir sandalyede oturuyor. Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu'nun organize ettiği Frankfurt Kitap Fuarı 'Sinema Günleri'ni açan 'Üç Maymun' filmi, 24 Ekim'de vizyona girecek. Türk halkı da filmin iyi olup olmadığına kendi karar verecek.
Haberin fotoğrafları