kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan: Bu gemi asla batmayacak

Giriş Saati : 15.10.2008 17:19
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünyadaki ekonomik krize rağmen Türk ekonomisinin sağlam temeller üzerinde olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bu gemi asla batmayacak. Gerekli tedbirleri alıyoruz." dedi.

Kadir Has Üniversitesi'nin Cibali'de bulunan kampusunda yapılan tesislerin açılış törenine; Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has, HASVAK Başkanı Can Has, Rektör Prof.Dr.Yücel Yılmaz'ın yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan HASVAK Başkanı Can Has, Doğu'da bir çok ilde eğitime destek verdiklerini belirterek son terör olayının ardından Hakkari'ye de eğitim yatırımı yapmak istediklerini söyledi. Has, bu konuda Başbakan Erdoğan'dan kendilerine bir hedef göstermesini istedi.

Rektör Yücel Yılmaz ise üniversitelerin demokratik yapıya sahip olması gerektiğine işaret etti. Yılmaz, "Üniversite farklı düşüncelerin olduğu bir bahçedir. Bu bahçeyi farklılıklar zenginleştirir Toprağı sevgidir, karşılıklı saygıdır. Sizden farklı olan her düşünceye sabır, anlayış göstermenizi bekliyorum. Söylenenleri anlama sizi, bizi hepimizi olgunlaştırır. Hiç kabul edilemeyen çekişme ve kavgadır. Kavgalar bu güzel bahçeyi tarumar eder. Laik demokratik sosylal bir hukuk devlet olan herkesin eşit olduğu Türkiye Cumhuriyeti size emanettir. Bu emaneti iyi koruyun." dedi.
Konuşmaların ardından kürsüye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geldi. Atıl durumdaki eski TEKEL binasının restore edilip, çağdaş teknolojinin en son haliyle donatılarak eğitimin hizmetine sunulmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, emeği geçenlere teşekkür etti. Tarihi yapıları ayakta tutmak için büyük çaba sarf ettiklerine değinen Erdoğan, İstanbul'da işgal altında bulunan tarihi eserleri ortaya çıkarmak için çalıştıklarını söyledi. İstanbul'un yıllarca acımasız muameleye maruz kaldığına işaret eden Erdoğan, "Bu nedenle işimiz kolay değil, mücadele ederek bu işi temizleyeceğiz." dedi.

Başbakan Erdoğan Can Has'ın Hakkari'ye yatırım yapmak istemesi ile ilgili sözlerini hatırlatarak, "Hakkari ile ilgili ifadesinden çok çok memnun oldum.İnşallah Hakkari'de de Kadir Has Vakfı'nı görürüz."dedi. Sözün Hakkari'den açılması üzerine Erdoğan bu ilde yapılan üniversitede görev üstlenen rektörü de andı. Erdoğan, "Oranın rektörlüğüne talip arkadaşımızı huzurlarınızda takdir ediyorum, kutluyorum. 'Ben bu işte varım. Hakkari'den de dünya çapında kaliteli gençler yetişebileceğini göstereceğim' dedi ve Oxford'tan buraya geldi. Milletim adına bu hocamıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasında dünyayı sarsan ekonomik krize de değindi. Türkiye'nin krize rağmen konumunun sağlamlığına vurgu yapan Erdoğan, "Bu gemi asla batmayacak. Bizler gerekli tedbirleri alıyoruz, dersimizi iyi çalışıyoruz." dedi. Geçmişteki krizleri görmezlikten gelmiyoruz. Hamdolsun bu kriz bizi belki teğet geçecek, belki dokunduracak. Ama malum ülkelerin bu krizden nasibini alması gibi bir şey olmayacak. Çünkü geçmişte yapılan hataları yapmadık. Biz parayı satmıyoruz. Birileri para sattı. Tüketici kredileri konusunda BDDK çok hassas davranmıştır. Bakkal dükkanı açar gibi banka açma dönemi bitmiştir. Bu dönemde kolay kolay banka açılmıyor. Gücün varsa açabilirsin. Geçmişte adam şirketine para kaynağı bulabilmek için banka kuruyordu. Sonra zavallı vatandaşın parasını akıl almaz faizlerle çekiyordu. O paralar nereye gitti? O beyefendinin suistimallerine gitti. Yatırıma dönüşmedi. Sonra battı. Biz geldik yasalarımızı çıkardık. Bundan rahatsız olanlar oldu. Biz mali politikalardan asla taviz vermeyeceğiz. ABD'yi Mortgage vurdu. Biz de bu kanunu çıkardık. Amam onun karşısında Toplu Konut projelerimiz vardı. Uzun vadeli ödemeler sunan toplu konut hassasiyetimiz hamdolsun bizi bu durumlara getirdi."

El öpme ile ilgili düşüncelerini paylaşan Erdoğan, "Anne, baba ve hocaların" ellerinin öpülmesi gerektiğini söyledi. Bunlar dışında kimsenin elinin öpülmesinden yana olmadığını belirten Erdoğan, el öpme kültürü oluşturanların nasıl bir toplum ortaya koyduğunun belli olduğunu söyledi. Erdoğan, "Özgüveni olmayan yalaka toplum meydana getirdiler. Biz böyle toplum istemiyoruz. Haysiyetli, şahsiyetli, özgüveni olan toplum meydana getirmek istiyoruz."dedi.

CİHAN