kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ITMF'nin yeni başkanı Halit Narin

Giriş Saati : 15.10.2008 14:00
Güncelleme : 15.10.2008 23:27
Yeni Haber
Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (TTSİS) Başkanı Halit Narin, 500 milyar dolar büyüklüğündeki dünya tekstil sektörünün, 30'u aşkın üye ülkeli en önemli örgütü olarak kabul edilen Uluslararası Tekstil Sanayicileri Federasyonu'nun (ITMF) başkanlığına getirildi.

Konuyla ilgili TTSİS'ten yapılan açıklamada Halit Narin'in, dünyada hangi devletlerle diyalog kurulacağına, hangi politikaların izleneceğine, hangi politikalarla hangi tekstil branşının kalkınacağına ve yatırımlara kadar pek çok alanda etkin olan ITMF'nin başkanlık görevini Mauritius'ta yapılan bir törenle Güney Afrikalı Walter Simeoni'den devraldığı bildirildi.

ITMF 104 YILLIK BİR ÖRGÜT

ITMF 1904 yılında, İngiliz pamuk ipliği sanayinin öncülüğünde Zürih'te kuruldu. ITMF'ye üye 30 civarında ülke bulunuyor ve örgüt 500 milyar dolar büyüklüğündeki dünya tekstil sanayisinin çatı örgütü olarak kabul ediliyor. Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası, dünya tekstil sanayiindeki gelişmeleri yakından takip edebilmek ve üyelerini bilgilendirmek amacıyla, 1974 yılında Uluslararası Tekstil Sanayicileri Federasyonu'na (ITMF) üye oldu.

Son olarak Çin'in üye olduğu Uluslararası Tekstil Sanayicileri Federasyonu'nun başlıca amaçları şöyle sıralanıyor:

" Tekstil firmalarının ortak ilgi alanına giren konuları tartışmak için bir forum oluşturmak, tekstil örgütlerinin sanayii ilgilendiren konularda bilgi alışverişi için tarafsız bir toplantı zemini oluşturmak, dünyadaki tüm ülkelerde tekstil imalat sanayilerindeki gelişmeler hakkında istatistiki ve diğer bilgilerin toplanması için bir merkez olarak faaliyet göstermek, pamuk ve suni sentetik elyaflar gibi hammaddelere ilişkin konularda dünya tekstil sanayiinin sözcülüğünü yapmak, tekstil sanayileri, hükümetler ve tekstil sanayii ile ilgili hükümetlerarası örgütler arasında bir irtibat merkezi fonksiyonunu gerçekleştirmek."

ANKA