kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

350 bin Euro'luk Ferrari'yi görmeden aldılar

14.10.2008
Türkiye'nin 10 adetlik Ferrari kotasının yarısı daha otomobili görmeden Otoshow fuarında doldu. 5 müşteri Ferrari California'nın kaporasını yatırdı..
İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari'nin yeni modeli California'nın Paris Fuarı'nda gerçekleştirilen dünya tanıtımının ardından ikinci uluslararası fuar tanıtımı, İstanbul'da gerçekleştirildi. 9 Ekim'de kapılarını açan İstanbul Autoshow Fuarı'nın ilk günlerine yetişemeyen California, dün itibariyle fuarda sergilenmeye başladı. Türkiye'ye 10 adetlik California kotası verilirken, 5 müşteri yeni modeli İstanbul'da görmeden kaparolarını yatırdı. Ferrari ve Maserati markalarının Türkiye Distribütörü Fer-Mas, fuarın ilk günü de toplam satış fiyatı 2 milyon Euro'yu bulan 5 Maserati ve 1 Ferrari Scaglietti satışı gerçekleştirmişti. Fer-Mas Oto Genel Müdürü Orhan Ülgür ise Ferrari California modelini 2009 yılının şubat ayında ilk müşterilerine teslim etmeye başlayacaklarını belirtti.

14 ADET FERRARİ SATILDI
350 bin Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulan California'nın Türkiye kotasının 10 adet olduğunu söyleyen Ülgür, Türkiye'de 15 adetlik satış potansiyeli olduğunu sözlerine ekledi. 2008 yılı başından bugüne kadar 14 adet Ferrari satışı gerçekleştirdiklerini belirten Ülgür, "İstanbul Autoshow Fuarı'nın da sağladığı pozitif etkiyle sene sonuna kadar toplam 20 adet Ferrari satışı gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz" açıklamasını yaptı. İstanbul Autoshow Fuarı'nda sergilenen California'nın tanıtımı için Türkiye'ye gelen Ferrari Avrupa Bölge Direktörü Massimo Gallotta, tüm dünyada çok hızlı sipariş aldıkları California modelinin 2011 yılına kadar toplam üretiminin büyük bölümünün şimdiden satıldığını belirtti. Ferrari California'dan 2009 yılında 2 bin 500 ila 2 bin 800 adet arası; 2010'da ise yaklaşık olarak 3 bin adet üretmeyi hedeflediklerini dile getiren Gallotta, "2011 yılı başına kadar tüm üretimimizi neredeyse şimdiden satmış durumdayız. Ekonomik kriz endişelerine rağmen binlerce müşteri kapora vererek Ferrari California siparişi verdi" dedi.