kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Zana'nın yargılanmasına başlandı

Giriş Saati : 15.10.2008 12:17
Güncelleme : 15.10.2008 17:19
Yeni Haber
Yargılandığı bir davanın duruşmasında yaptığı savunma nedeniyle hakkında ''Terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmak'' suçundan dava açılan, kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana'nın yargılanmasına başlandı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Leyla Zana katılmadı. Zana'nın avukatı Cabbar Leygara, duruşmada hazır bulundu.

Sanık avukatı Leygara, müvekkili Zana hakkında 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen bir davanın duruşmasında yaptığı savunma nedeniyle dava açıldığını hatırlatarak, ''Müvekkilim hakkındaki dava, daha önce bu mahkemede yapılan bir yargılama sonucu, mahkemenin suç duyurusu üzerine açılmıştır. Bu nedenle mahkemenin başkan ve tüm üyeleri hakkında reddi hakim talebinde bulunuyoruz'' dedi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının reddi hakim talebinin değerlendirilmesi için dosyanın Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti ayrıca dava dosyasının, sanığın çeşitli tarihlerde yaptığı 9 ayrı konuşma nedeniyle hakkında açılan davanın görüldüğü 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki dosyayla birleştirilmesi için mahkemeden görüş sorulmasına karar verdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Zana hakkında, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) ''Terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçunu kapsayan 7/2. maddesi uyarınca 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

AA