kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber Turu-1

15.10.2008
"En kötü senaryoda Türkiye % 3 büyür"
KREDİ
derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's'un Türkiye Analisti Farouk Soussa, Türkiye'nin krizde iyi bir performans gösterdiğini belirterek, "Türkiye'nin küçülmesini beklemiyorum. En kötü senaryoda büyüme yüzde 3 olur" dedi. CNBCe'nin sorularını yanıtlayan Soussa, Türkiye'nin kredi notunda değişikliğin söz konusu olmadığını, özel sektörün borcunun sorun olması durumunda not değişikliğinin gündeme geleceğini kaydetti.

Elkan: Türkiye'nin durumu olumlu
ULUSLARARASI
Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni'nin yerine geçecek olan Rachel van Elkan birçok ülkede finansal kriz nedeniyle sorun olduğunu,Türkiye'nin durumunun ise olumlu olduğunu söyledi. Elkan Türkiye ile ilgili olarak görev almaktan dolayı memnun olacağını kaydetti. İlk kez bir kadın Türkiye Masası Şefi olarak görev yapacak olan Elkan'ın Giorgianni ile birlikte Ankara'ya gelerek IMF ile yol haritasının belirlenmesine yönelik görüşmelere de katılması bekleniyor.

FT: Borç ödeyememe ihtimaliniz yüzde 35
İNGİLTERE'DE
yayımlanan Financial Times gazetesi, yatırımcıların gelişmekte olan ülkelerin borçlarını ödeyemeyebileceklerine dair kaygılarının İzlanda'nın finansal sisteminin çökmesiyle keskin biçimde arttış gösterdiğini savundu. Borçlarını ödeyememe olasılığının Pakistan için yüzde 90, Arjantin için yüzde 85, Ukrayna ve İzlanda için yüzde 80 olduğunu yazan gazete, Türkiye'nin borçlarını ödeyememe olasılığının ise yüzde 35 olduğunu ileri sürdü.