kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber Turu

14.10.2008
IKEA 4. mağazasını Bursa'da açacak
TÜRKİYE'DEKİ dördüncü mağazasını 13 Kasımda Bursa'da açmaya hazırlanan, mobilya ve ev aksesuarı mağazalar zinciri IKEA, açılıştan önce 670 bin adet kataloğu Bursalı tüketiciyle buluşturacak. Firmanın İstanbul ve İzmir'deki mağazalarında 11 Eylül'de dağıtımına başladığı, önümüzdeki haftadan itibaren Bursa'da da dağıtılacak "2009 IKEA Kataloğu''nun tanıtım toplantısı Bursa'da yapıldı. IKEA Ticari Direktörü Seda Gürel, toplantıda, "Eviniz yaşam tarzınızı yansıtsın'' sloganıyla Bursalı tüketicilerle buluşacak kataloğun birbirinden güzel tasarımlı, kaliteli, kullanışlı ve düşük fiyatlı mobilya ve ev aksesuarlarının yanı sıra her zevke ve her bütçeye hitap eden 68 örnek yaşam alanıyla tüketicilerinin ilham kaynağı olacağını savundu.

Jeotermal enerjiye 100'ün üzerinde teklif
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'ne (MTA) ait 6 jeotermal sahası için açılan ihaleye 100'ün üzerinde teklif geldi. Jeotermal enerji sahalarının özel sektöre devrine ilişkin ihale programı çerçevesinde Aydın ve Manisa'daki 6 jeotermal sahasının ihalesi için son teklifler bugün itibariyle alındı. Edinilen bilgiye göre, söz konusu sahalara ilişkin 100'ün üzerinde teklif verildi. Kapalı zarfla alınan teklifler, ihale komisyonunun inceleme ve değerlendirmesinden sonra açıklanacak. Komisyonun gerek görmesi halinde ihale açık artırmayla da tamamlanabilecek. İhaleye çıkılan sahalarda, yılda 100 milyon kWh saat elektrik üretilmesi ve yaklaşık 330 bin konutun ihtiyacının karşılanması planlanıyor.

TMSF 147 taşınmazı 14 milyon YTL'ye sattı
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF), satışa çıkardığı 147 taşınmazdan 66'sını satarak, 14 milyon YTL'yi aşan tahsilat gerçekleştirdiği bildirildi. TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, muhammen bedelleri toplamı 60 milyon YTL'yi aşan 260 taşınmazın dünden itibaren 2 günlük bir ihale ile satışa çıkarıldığı belirtilerek, ihalenin ilk gününde satışa çıkarılan 147 taşınmazdan, çıkış bedelleri 10 milyon YTL olan 66 gayrimenkulün alıcı bulduğu kaydedildi. Açıklamada, 14 milyon YTL'yi aşan tahsilat gerçekleştirildiği ifade edilerek, taşınmazların 69'unun İştirakler ve Gayrimenkuller Daire Başkanlığı, 1'inin Müflis T. İmar Bankası T.A.Ş İflas Masası, 1'inin Müflis Murat Yüksel İflas Masası, 76'sının ise Tahsilat Dairesi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldığı belirtildi.

Rusya ile ihracatta sorunlar çözülüyor
Türk-Avrasya İş Konseyleri Başkanı Tuğrul Erkin, geçtiğimiz ay imzalanan protokol ile gümrük sorununun ortadan kaldırılmasının sevindirici olduğunu, ancak uygulamadaki zorlukların aşılması için iyi niyetle çabaları sürdürmek gerektiğini bildirdi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Avrasya İş Konseyleri'nin yeni dönem başkanlarının seçileceği genel kurul toplantısı öncesinde konuşan Erkin, SSCB'nin dağılmasının ardından Avrasya'nın dünya gündemini meşgul eden çok önemli olayların yaşandığı bölgelerden birine dönüştüğünü, bölgenin jeostratejik konumu, ekonomik potansiyeli ve özellikle de enerji kaynakları açısından uluslararası konjonktürde büyük önem kazandığını söyledi.