kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başbuğ: Bayraktepe kahramanlık destanıdır

Giriş Saati : 15.10.2008 11:35
Güncelleme : 15.10.2008 20:39
Yeni Haber
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Aktütün karakoluna saldırıyla ilgili, "Bu olay Bayraktepe'de meydana gelen olay bölücü terör örgütü açısından adete bir intihar saldırısıdır. Bayraktepe'de çarpışan askerlerimiz için ise bu bir kahramanlık destanıdır" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ''Bu konulara ilişkin bilgileri (Aktütün olayı) sızdıranlar ve bu gizli bilgileri kullananlar hakkında da adli işlemler başlatılmıştır'' dedi.

Başbuğ, ''Şimdi bu noktaya, şu söyleyeceğim hususa dikkatinizi çekmek istiyorum; Bütün bunlara rağmen, bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri, altını çiziyorum başarılı gibi gösterenler, tekrar ifade ediyorum başarılı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar. Bunu herkesin iyi anlamasını istiyorum'' diye konuştu.

Orgeneral Başbuğ, Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen sancak tevdi töreninin ardından yaptığı basın açıklamasında, Aktütün Karakolu'nun emniyetini sağlayan Bayraktepe'de meydana gelen olaya değindi. Orgeneral Başbuğ, şunları kaydetti:
''İlk önce şunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. Bu olay, Bayraktepe'de meydana gelen olay, bölücü terör örgütü açısından adeta bir intihar saldırısıdır. Bunu açın okuyun, öğrenin. Bayratepe'de, çarpışan askerlerimiz açısından ise daha önce de ifade edildiği gibi bu bir kahramanlık destanıdır. Değerli basın mensupları olayın hemen akabinde, her zaman olduğu gibi olayının bütün boyutlarının incelemesi görevi Kara Kuvvetleri Komutanı tarafından, İkinci Ordu Komutanı'na verilmiştir. İncelemenin sonuçlanmasına müteakip, kendine güvenen bütün kurumlar gibi ki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kendine olan güveni tamdır. Dolayısıyla kendine güveni tam olan kurumlar gibi bu incelemenin sonuçlanmasını müteakip elbette, elbette kamuoyuyla paylaşılması gereken hususlar kamuoyuna bilgi olarak verilecektir. Ayrıca bu konulara ilişkin bilgileri sızdıranlar ve bu gizli bilgileri kullananlar hakkında da adli işlemler başlatılmıştır.

Şimdi bu noktaya, şu söyleyeceğim hususa dikkatinizi çekmek istiyorum; Bütün bunlara rağmen, bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri, altını çiziyorum başarılı gibi gösterenler, tekrar ifade ediyorum başarılı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar. Bunu herkesin iyi anlamasını istiyorum.''

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetleri bugün her zamankinden daha güçlü, daha kararlı ve daha azimli olduğunu vurgulayarak, ''Son günlerde yoğunlaşan sistemli saldırılar, emin olunuz ki, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü, kararlılığını, azmini arttırmaktan başka hiçbir işe yarayamaz'' dedi.

Orgeneral İlker Başbuğ, Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen sancak tevdi töreninin ardından yaptığı basın açıklamasında, bugün Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen sancak tevdi töreninin ardından yaptığı basın açıklamasında, bugün burada, astsubay meslek yüksek okulunda bulunmaktan ve astsubay meslek yüksekokulu öğrenci alayına sancak tevdi etmekten gerçekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Orgeneral Başbuğ, şunları kaydetti:

''Bugün, sabahleyin bu sancak törenini hep beraber izledik. Gerçekten bu izlemiş olduğumuz tören ve törende öğrenci alayının bütün personelinden görmüş olduğum, almış olduğum duygulardan çok mutlu oldum ve gurur duydum. Umarım ki, bu güzel tören, basınımızda, medyada da yeterli seviyede yer alır.Daha önce de ifade ettiğim gibi bizim için, subay ve astsubaylar, ordumuzun iki temel direğidir. Dolayısıyla bugün burada bulunmaktan ve bu törene katılmaktan gerçekten, onların komutanı olarak büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum.''

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bugün her zamankinden daha güçlü, daha kararlı ve daha azimli olduğunu vurgulayan Orgeneral Başbuğ, şunları söyledi:

''Son günlerde yoğunlaşan sistemli saldırılar, emin olunuz ki, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü, kararlılığını, azmini arttırmaktan başka hiçbir işe yarayamaz. Bir ordunun bu tip saldırılar karşısında, ki bu saldırılar doğru bilgiye dayanmayan, sınırlarını aşan eleştirilerdir. Bu tip saldırılar karşısında her ordunun vereceği cevap ve tepki bellidir ve bu husus bütün ordular için de geçerlidir. Bu açıdan, son sözüm şudur, dolayısıyla herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum. Benim size bugün söyleyeceğim bunlardır, hepinize teşekkür ediyorum.''
Orgeneral Başbuğ, basın açıklamasından önce Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulu Öğrenci Alayı 2. Taburu ile öğle yemeği yedi.