kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'nin adayı Karayalçın mı?

Giriş Saati : 15.10.2008 09:22
Güncelleme : 15.10.2008 17:19
Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile görüştü. Bugün Saat 11:00'da CHP Genel Merkezi'nde yapılan görüşmenin ardından açıklama yapan Karayalçın ve Baykal, Ankara büyükşehir belediye başkanlığı için Murat Karayalçın'ın ortak aday olabileceğinin sinyali verildi.

Dün akşam Murat Karayalçın'ı arayıp davet ettiğini söyleyen Deniz Baykal, "Ankara'da yeni yerel yönetim döneminin açılması ihtiyacı olağanüstü yüksektir. Ankara, yeni bir belediye başkanı siçmi şansını önümüzdeki seçimlerde kullanma kararlılığındadır. Bizden de buna uygun bir dayanışma içinde olmamızı bekliyor" dedi.

Melih Gökçek'in Karayalçın'ın adaylığından tedirgin olduğunu savunan Baykal, şöyle konuştu:

"Sayın Karayalçın'ın adaylığının telaş yarattığı görülmüştür. Karayalçın da doğru ve yapıcı yaklaştı. Üzerime ne düşerse yaparım dedi. Nerede durmam gerekirse orada dururum dedi. Çok yararlı bir görüşme oldu. Hepimizin hedefi belli. Ankara, Karayalçın dönemini özlemle hatırlıyor. Ankara son belediye döneminde ankara allak bullak olmuştur. Ulaşımı çökmüştür. Ankara'nın, sorunlarını çağdaş bir anlayışla gerçekleştirecek bir belediyecilik anlayışına ihtiyaç var. Önümüzdeki dönem neler yapabiliriz onları değerlendirdik. Önümüzdeki dönem daha somut adımlar atacaktır. Umuk ediyorum bu eylemi birlikte gerçekleştireceğiz."

Murat Karayalçın "Umut ediyorim ki önümüzdeki günlerde bu birlikteliği daha somut bir şekilde sizinle paylaşacağız" dedi.

Karayalçın'ın adaylık sürecinin başladığı belirtilen açıklamada, "Ankara'nın bilgisiz beceriksiz yönetimden kurtarılması gerekiyor. Sol partilere oy kullanan Ankaralıların da bu birliktelik içinde yer alması gerekir" vurgusu yapıldı.