kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Kuştepe’de cami minaresi yanındaki restoranın üzerine devrildi, iki kişi enkaz altında kaldı.

İstanbul uçtu bir can gitti

27.09.2008
İstanbul'da hızı 110 kilometreyi bulan karayel fırtınası 192 binanın çatısını uçurdu, 2 caminin minaresi ile 37 ağacı devirdi. Minarenin altında bir kişi can verdi. Fırtına nedeniyle bir gemi de karaya oturdu..
İstanbul, dün aniden gelen karayel fırtınasına teslim oldu. Kentte saat 14.10'da yağmurla birlikte gelen fırtına yarım saat sürdü ama geride ağır bir bilanço bıraktı. Megakentte bir caminin minaresi devrildi, enkazda kalan vatandaşlardın biri yaşamını yitirdi. Fırtınada 192 binanın çatısı uçtu, 37 ağaç devrildi, bir gemi karaya oturdu, onlarca vatandaş
yaralandı.

Fırtınada en büyük zararı devrilen minareler verdi. Kuştepe İnönü caddesinde bulunan Kuştepe Merkez Camisi'nin minaresi yanındaki restoranın üzerine düştü.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Enkazda yapılan aramada üç çocuk babası Metehan Altunkılıç (48) adlı vatandaşın cesedine ulaşıldı. Restoran sahibi Erdoğan Şimşit de enkazdan yaralı olarak çıkarıldı. Olayda iki kişi de hafif yaralandı. Beşiktaş'taki Yıldız Hamidiye Camisi'nde ise cuma namazı kılan cemaatin üzerine 90 yıllık bir kestane ağacı devrildi. Ağacın altında kalan 4 kişi yaralandı. Gaziosmanpaşa'da bulunan Kız Meslek Lisesi'nin çatışı ise bir evin üzerine düştü. Şans eseri yaralanan olmadı. Topkapı Sarayı girişinde üzerine ağaç devrilen bir kadın hastaneye kaldırıldı. Balmumcu'da evinin üzerine ağaç devrilen Tarık Kaya yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, Cevahir Alışveriş Merkezi önündeki güvenlik kulübesi devrildi. Güvenlik görevlisi yaralandı.

HAVA-DENİZ ULAŞIMI FELÇ
İzmit'ten Romanya'ya giden Kamboçya bayraklı boş kuru yük gemisi de Rumeli Karaburun'da karaya oturdu. Geminin 11 personeli kurtarıldı. Ayrıca bir gemi ile bir tanker de karaya oturdu.
Fırtına nedeniyle saat 13.00'ten itibaren Bostancı-Kadıköy-Bakırköy ile Bostancı-Kabataş, Yenikapı-Yalova, Pendik-Yalova, Bostancı-Adalar arasında yapılan deniz otobüsünün bazı seferleri iptal edildi. Fırtınanın etkili olduğu dakikalarda İstanbul Atatürk Havalimanı'na inişe geçen uçaklar, pisti pas geçmek zorunda kaldı. Bu nedenle çok sayıda sefer aksadı. Seferler 18.30'da normale dönebildi. Tunceli'de ise yıldırım düşmesi sonucu Yaşar Öner ağır, Zuhal Kılıcı ise hafif yaralandı.

Serdar CANIPEK-Mustafa KAYA-Yalçın BEL-Deniz DERİN-Erdoğan YAPIK-Çağdaş ÇETİNDEMİR-Gökhan ARTAN-Erhan DOĞAN/ SABAH