kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İstanbul'da fırtına uyarısı

Giriş Saati : 27.09.2008 12:51
Güncelleme : 27.09.2008 23:30
Yeni Haber
İstanbul'da perşembe gününden itibaren etkili olan, Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın, yarın da etkisini sürdürmesinin beklendiği, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiler ve AKOM Meteoroloji biriminin değerlendirmeleri doğrultusunda, serin ve yağışlı havanın, perşembe günü saat 15.00 itibariyle İstanbul'u etkisi altına aldığı hatırlatıldı.

Beklenen fırtına nedeniyle AKOM, İtfaiye Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü, Beyaz Masa, İSKİ, Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin alarma geçtiği belirtilen açıklamada, hava şartları normale dönene kadar AKOM'un alarm düzeyindeki çalışmalarının süreceği kaydedildi.

Açıklamada, perşembe günü saat 15.00'te başlayıp, cuma günü saat 14.30'a kadar Istrancalar civarına aralıksız yağan gök gürültülü sağanak yağmurun zaman zaman dolu yağışına neden olduğu ifade edilerek, fırtına nedeniyle itfaiyeye gelen 434 ihbardan 185 çatı uçması ve 105 ağaç devrilmesi olayına müdahale edildiği bildirildi.

METEOROLOJİK UYARI

İstanbul ve çevresindeki kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın, yarın akşam saatlerine kadar etkili olmasının beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, halen İstanbul ve çevresinde, kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerinden saatte 40-60 kilometre hızla esen rüzgarla birlikte görülen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın, il genelinde yarın akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesinin beklendiği belirtildi.

Açıklamada, ilgililer ve vatandaşlar, su baskını, ani sel, dolu, yıldırım düşmesi, çatı uçması, kara ve deniz ulaşımının aksaması gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

METREKAREYE DÜŞEN YAĞIŞ MİKTARLARI

Açıklamada, metre kareye düşen yağış miktarları ve bazı semtlerdeki rüzgar hızlarıyla ilgili şu bilgiler verildi:

''Çilingoz'e 480 kilogram, Kazandere'ye 156 kilogram, Çatalca'ya 217 kilogram, Pabuçdere'ye 156 kilogram, Sultanbahçe'ye 218 kilogram, Elmalıdere'ye 165 kilogram, Düzdere'ye 200 kilogram, Kuzulu'ya 110 kilogram, İstinye'ye 80 kilogram, Ömerli'ye 15 kilogram, Çavuşbaşı'na 24 kilogram, Terkoz'a 52 kilogram yağış düştü.

Rüzgar hızları ise Terkos'da 104 kilometre/saat, İkitelli'de 85 kilometre/saat, Ömerli'de 100 kilometre/saat, Çanta'da 77 kilometre/saat, Kağıthane'de 92 kilometre/saat, Çavuşbaşı'nda 70 kilometre/saat, Hadımköy'de 90 kilometre/saat, Aksaray'da 60 kilometre/saat.''

Açıklamada, günün ilk saatlerden itibaren tekrar başlayan yağışın, Boğaz çevresi ile Sarıyer, Kavacık, Beykoz, İstinye, Beşiktaş, Alibeyköy, Kağıthane, Eyüp, Bağcılar, Esenler, Gaziosmanpaşa, Bahçelievler, Bakırköy, Küçükçekmece'de etkili olacağının tahmin edildiği bildirildi.

İSTANBUL UÇTU BİR CAN GİTTİ

İstanbul'da dün hızı 110 kilometreyi bulan karayel fırtınası 192 binanın çatısını uçurdu, 2 caminin minaresi ile 37 ağacı devirdi. Minarenin altında bir kişi can verdi. Fırtına nedeniyle bir gemi de karaya oturdu...

İstanbul, dün aniden gelen karayel fırtınasına teslim oldu. Kentte saat 14.10'da yağmurla birlikte gelen fırtına yarım saat sürdü ama geride ağır bir bilanço bıraktı. Megakentte bir caminin minaresi devrildi, enkazda kalan vatandaşlardın biri yaşamını yitirdi. Fırtınada 192 binanın çatısı uçtu, 37 ağaç devrildi, bir gemi karaya oturdu, onlarca vatandaş
yaralandı.