kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Fırtına denizleri de vurdu!

Giriş Saati : 27.09.2008 12:13
Güncelleme : 27.09.2008 23:30
Yeni Haber
İstanbul'da etkili olan fırtına nedeniyle bir tanker ile gemi karaya oturdu.

Kilyos önlerinde demirliyken kuvvetli rüzgar ve dalgalar yüzünden demir tarayarak sürüklenen Rus bayraklı ''RADIKS-5'' adlı tanker, Karaburun açıklarında karaya oturdu.

Geminin tahliye edilmesi önerisine karşın, 12 personel, ''gemi donatanından talimat beklendiğini'' ifade ederek, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) Kilyos kara tahlisiye ekiplerinin talebini reddetti.
Kamboçya bayraklı ''Volgabalt 150'' adlı gemi de aynı şekilde sürüklenerek Gümüşdere önlerinde karaya oturdu.

Bu geminin personeli de can tehlikesi bulunmadığını beyan ederek, KEGM ekiplerinin tahliye talebini kabul etmedi. Karaya oturan gemi ve tanker, KEGM ekiplerince kontrol altında tutuluyor.

SÜRÜKLENEN GEMİ

Bu arada, İstanbul Boğazı Karadeniz girişinin 5 mil doğusunda yer alan Eşek Adası açıklarında, yedeğinde 88 metre uzunluğunda kabuk tekne ile ilerlemekte güçlük çeken ve karaya doğru sürüklenen Hollanda bayraklı ''Barracuda'' adlı römorkör, yedeğindeki tekneyi bıraktı. Bu tekne karaya otururken, römorkör, Karadeniz açıklarında bekleyişini sürdürüyor.

İzmit'ten Romanya'nın Köstence Limanı'na giderken Karaburun açıklarında karaya oturan ve 11 personeli kurtarılan Kamboçya bayraklı ''Skar'' adlı kuru yük gemisinin çekilebilmesi için de hava koşullarının düzelmesinin beklendiği bildirildi.

YALOVA'DA YAĞIŞ VE FIRTINA NEDENİYLE FERİBOT SEFERLERİ YAPILAMIYOR

Yalova'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış ve fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Yalova'da dün başlayan fırtına bugün yağışla birlikte etkisini artırdı. Sabah saatlerinden itibaren kuvvetli esen rüzgar nedeniyle Yalova-Pendik hızlı feribot, Yalova-Kartal deniz otobüsü seferleri yapılamıyor.
Yetkililer, Yalova-Yenikapı ve Topçular seferlerinin halen sürdüğünü, ancak Yalova'dan Yenikapı'ya araç ve yolcu taşıyan hızlı feribotların seferlerinin hava muhalefeti nedeniyle iptal edilebileceğini bildirdiler.

Bu arada, fırtına ve yağış yüzünden Bandırma-Yenikapı ve Armutlu-Yenikapı-Bostancı arasındaki deniz otobüsü seferleri de iptal edildi.

FIRTINA MARMARA'DA DENİZ ULAŞIMINI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Marmara Denizi'nde fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 29 yerli ve yabancı bandıralı şilep ile tanker, saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan fırtına yüzünden yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirerek demirlediler. Gemiler, geceyi ışıklarını yakarak Şarköy açıklarında demirleyerek geçirdi.

Fırtınanın etkisini azaltması ile birlikte sabah 08.45 sıralarında Şarköy'den demir alan yerli ve yabancı bandıralı 22 şilep ve tanker boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre hareket ettiler. 7 gemi ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için halen Şarköy'de demirli olarak bekliyor
Fırtına nedeniyle Şarköylü balıkçılar balığa çıkamadı.

KARADENİZ'DE RUS BAYRAKLI KURU YÜK GEMİSİ MAKİNE ARIZASI YAPTI

Karadeniz'de makine arızası yapan ve olumsuz hava koşullarının etkisiyle sürüklenen Rus bayraklı bir kuru yük gemisi, kurtarma ekiplerince kontrol altına alınarak demirletildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Karabiga Limanı'ndan ayrılarak Ukrayna'nın Ocakov Limanı'na giden ve kalsiyum karbonat yüklü Rus bayraklı ''Aviakonstruktor Polikarpov'' isimli kuru yük gemisinde, İstanbul Boğazı'ndan Karadeniz'e çıktıktan sonra gece saatlerinde Türkeli önlerinde makine arızası meydana geldi.

Arıza ve kötü hava koşullarının etkisiyle sürüklenmeye başlayan gemiye yardım amacıyla İstanbul Gemi Trafik Hizmetlerine bağlı ''Kurtarma 4'' römorkörü olay yerine gönderildi.

Römorkördeki ekiplerce kontrol altına alınan 1983 yapımı 2466 grostonluk gemi, saat 04.30 sıralarında Büyükdere açıklarında demirletildi.

(AA)