kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Karadeniz'in turizm cenneti Köstence

ŞAMDAN
Giriş Saati : 24.09.2008 11:51
Güncelleme : 24.09.2008 11:57
İLİŞKİLİ HABERLER
Karadeniz'in turizm cenneti Köstence
Romanya'nın Dobruca bölgesinde bulunan Köstence, ülkenin Karadeniz kıyısındaki en büyük kenti. Ülkenin sahil başkenti olarak bilinen Köstence, 6. yüzyılda Yunanlı göçmenler tarafından kurulmuş ve Romalıların egemenliğinde gelişmiş.

Köstence (Constanta) ismini Roma İmparatoru Constantin'den alan kent, ikinci adı olan Tomis'i halen kullanıyor. Kente 15 yüzyıldan 19. yüzyıla kadar Osmanlılar hakim olmuş. 1877- 1878 yılları arasındaki Bağımsızlık Savaşları'yla bölge Romanya sınırlarına dahil oldu. Liman kenti olması nedeniyle hızlı bir gelişim gösteren Köstence, 1. ve 2. Dünya Savaşı sırasında yıkımı uğradı. İkinci Dünya Savaşı'ndan itibaren Sovyet Komünist rejimi altına giren kent, altyapı açısından gelişme gösterdi. Tersaneler, demiryolları ve fabrikalar kuruldu, filolar oluşturuldu. Kentin sahilleri turizm için de uygun hale getirildi. Son yıllarda turizm merkezi bir kent görümüne bürünen Köstence, önemini her geçen gün arttırmaktadır.

*KÖSTENCE FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...


Nüfusu 500 bini bulan Köstence'de Romen uygarlığının yanı sıra, ulusal azınlıklar olarak tanımlanan Tatarlar, İtalyanlar, Yunanlılar ve Türkler de yer alıyor. Ama Köstence, Türkler için diğer azınlıklara göre çok daha büyük önem taşıyor. 1938 yılında Romanya'dan Türkiye'ye göçmen olarak gelen Türkler, yakınlarına işte bu liman kentinde veda etmişler. Resmi dil olarak Rumence'nin konuşulduğu Köstence'de yaygın olarak Türkçe ve İtalyanca'ya da rastlanıyor. Şehrin özellikle kırsal kesimlerinde hala Eski Türkçe konuşan Türkler yaşıyor.