kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Deniz Feneri'nden sonra 'Çankaya feneri' patladı

ANKARA
27.09.2008
Deniz Feneri davası tartışmaları sürerken CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz'ın TV'de yayınlanan gizli ses kaydı, belediyede 'rüşvet' skandalını gündeme getirdi..
Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın bir televizyon kanalında önceki gün yayınlanan ses kaydı, belediyede 'rüşvet alınıp verildiği' tartışmalarını gündeme getirdi. Eryılmaz, ses kaydında, CHP'li Meclis üyelerinin kendisinden tehditle rüşvet aldığını öne sürerek, 'yamyam' dediği partilileri eleştiriyor ve "Bugün ne götürürüm derdindeler, İş miş yapamıyorum" diyor. Zaman zaman küfüre varan sözlerle belediyeyi yönetirken yaşadığı zorlukları aktaran Eryılmaz, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'a 100 milyar ödeme yapması gerektiğini, Tavacı Recep Usta'dan 100-150 milyar geleceğini ve bunu belediye meclis üyelerine dağıtılacağını anlatıyor. Eryılmaz, meclis üyelerinin isteklerini yapmadığı zaman tehdit edildiğini de belirtiyor. Yaptığı açıklamada ses kaydının kendisine ait olduğunu kabul eden Eryılmaz, şunları söyledi:

MONTAJ VAR
*
3-4 yıl önce yapılmış, bir kısmı belediye meclisinde de söylenmiş sözler. Yerel yönetimlerde var olan, bu kokuşmuşluğu yok etmek için mücadele ediyorum. Evet, bazı sıkıntılar oldu, büyük oranda aştık. Şimdi belediyeyi de bu yapıdan büyük oranda kurtardık. Esas amaç, şu sıralar AKP'yi iyice köşeye sıkıştıran CHP'ye çamur atmak.

* Gayri ahlaki bir yöntemle insanları gizlice dinleyerek ele geçirdiklerini iddia ettikleri şey pek çok noktada kesik kesik, birbirine eklemelerle ve montajlarla yüklü. Bu yasa dışı, hileli ve kişi haklarına sığmayan kurumumuza karşı komplo kuranların hepsi yargı önünde tek tek hesap verecektir. O konuşmayı deşifre ettirdik. Şimdi RTÜK'ten o haberi istedik. Gelince mahkemeye gidiyoruz.

* Evet diz üstü bilgisayarları aldık. Demirbaş kaydettik, üyelere zimmetli verdik. Bunlara 'rüşvet' diyenlerin aklına şaşarım. Tavacı Recep Usta'dan para alındığı konusuna gelince... Para aldıysak niye adamı oradan çıkardık. Bu kişiyle üçer beşer kez davalık olduk?

SUÇ DUYURUSU
AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Alaaddin Varol, Eryılmaz hakkında rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla suç duyurusunda bulunurken Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da "O ses kaseti doğruysa zaten öbürleri de doğrudur" dedi.