kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Kandil' bahanesi ile soygun

Giriş Saati : 27.09.2008 14:57
Güncelleme : 27.09.2008 23:30
Yeni Haber
İzmir'in Konak ilçesinde özellikle yaşlı insanların dini duygularını istismar ederek evlerine giren 2 kadın dolandırıcı çaldıkları paralar ile kıskıvrak yakalandı. Yaşlı insanların "Kandiliniz Mübarek Olsun" diyerek paralarını çaldığı iddia edilen 2 kadın adliyeye sevk edildi. İnsanların dini duygularını istismar ederek dolandırıcılığa soyunan zanlıların son günlerde sayılarında artış oldu.

Ramazan Bayramı öncesinde insanlar için önemli gün ve geceleri bahane ederek vatandaşları dolandıran iki zanlı polisin takibi ile yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Kadir Gecesi'ni fırsat bilen T.A.(36) ve S.A.(24) isimli 2 bayan Balçova'da kapı kapı dolaşarak vatandaşların Kandil gününü kutlamaya başladılar. İlk olarak 78 yaşındaki Münevver Şenlikli'nin evine gelen zanlılardan T.A., çok susadığını ve kandil günü bir iyilik yapıp kendisini içeri alması gerektiğini söyleyerek Şenlikli'nin evine girdi. T.A. iddialara göre ev sahibini oyalarken, diğer zanlı S.A. ise yaşlı kadının evinde bulunan 530 YTL ile birlikte kayıplara karıştı.

Ardından 69 yaşındaki Yıldız Serdarlı'nın Hatay'daki evine giden iki zanlı, yine aynı yöntemle yaşlı kadının Kandilini kutlama bahanesi ile eve girdi. Zanlılardan biri Yıldız Serdarlı'yı oyalarken, diğeri de evde bulunan 90 YTL parayı alarak kayıplara karıştı.

Olaydan bir süre sonra çantalarındaki paraların çalındığını fark eden ev sahipleri, polise başvurarak yardım istedi. İhbar üzerine mağdurların verdiği eşkaller doğrultusunda harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışma sonucunda belirtilen zanlıları Balçova'da kıskıvrak yakaladı.

Zanlıların yapılan üst aramasında ise hırsızlık parası olan 630 YTL, kahverengi bayan çantası ve mağdurlara ait bir adet bayan cüzdanı çıktı. 11 hırsızlık suçundan sabıkası bulunan T.A. ve 4 ayrı hırsızlıktan sabıkasının bulunduğu öğrenilen S.A., alınan ifadelerinin ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA