kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yağmur yolları göle çevirdi

Giriş Saati : 27.09.2008 12:02
Güncelleme : 27.09.2008 23:30
Yeni Haber
Başkent'te gün boyunca etkili olan ve sağanak şeklinde yağan yağmur caddeleri göle çevirince, çok sayıda araç yolda mahsur kaldı.

Araç sürücülerinin imdadına yoldan geçen diğer sürücüler yetişti. İlginç görüntülerin yaşandığı gecede suyun ortasında kalan araçlardan bazıları halatla çekilerek, bazıları ise otomobille itilerek çıkarıldı.

Ankara'da son bir haftadır etkili olan yağmur, gece boyunca da aralıksız devam etti. Sağanak şeklinde yağan yağmur, caddeleri göle çevirdi. Yaklaşık 25 cm yüksekliğinde oluşan su birikintisi nedeniyle, sürücülerin trafikte ilerlemekte zorlandığı görüldü. Çok sayıda otomobil, göle dönen caddelerde mahsur kaldı. Mahsur kalan sürücülerin imdadına, yine yoldan geçen sürücüler koştu.

İlginç görüntülerin yaşandığı gecede, yolda mahsur kalan araç sahipleri değişik yöntemler kullanarak, otomobillerini çıkarmaya çalıştı. Bazı sürücüler otomobillerini halatla çektirirken, bazı sürücüler ise otomobillerini başka bir otomobile ittirerek çıkarmayı denedi. Araçlarını göle dönen yoldan çıkaran sürücüler, otomobilin motor aksamını kuruladıktan sonra yollarına devam etti.

Uzun süredir yolda kalan bazı vatandaşlar, suyun yüksekliğinden dolayı bujilerin ıslandığını ve otomobilin hareket kabiliyetini yitirdiğini söyledi. Yoldan geçen diğer otomobilleri durdurarak yardım istediklerini belirten araç sahipleri, duruma tepki gösterdi.

Öte yandan yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle belediye ekiplerinin kapanan lögar kapaklarını açmaya çalıştığı görüldü.

İSKENDERUN'DA ETKİLİ YAĞIŞLAR SU BASKINLARINA NEDEN OLDU

Hatay'ın İskenderun ilçesinde gece yarısından sonra başlayan ve sabaha kadar devam eden etkili yağışlar nedeniyle bazı evler ve caddeler sular altında kaldı.

İskenderun'a bağlı Numune Mahallesi, Gürsel ve Pınarbaşı caddelerinde bulunan bazı evleri su bastı. Rögar kapaklarının tıkanması ve sel sularının getirdiği çamurlar da yollarda su birikintileri oluşturdu. Belediye ekipleri suların tahliyesi için yoğun çaba sarf etti. Numune Mahallesi 186 ve 191 Sokak üzerinde evleri sular altında kalan vatandaşlar sesini yetkililere duyurmaya çalıştı. Özellikle zemin katta oturan vatandaşlar, yarım metreyi bulan suların içerisinde zor anlar yaşadı.

Evini su basan İbrahim Kirmetçi, "Her yağmur yağmasında korku içerisinde kalıyoruz, uyku uyuyamıyoruz. Evimizi yine su bastı, bu işe yetkililerin kalıcı çözüm bulmalarını istiyoruz" derken, evini su basan Edip Ölçek ise, çok zor anlar yaşadıklarını, su baskınları karşısında her yıl çile dolu anlar geçirdiklerini söyledi.

Çocuğu ile birlikte evindeki suları boşaltmaya çalışan Mithat Summakoğulları da, "Numune Mahallesinde yaşanan bu çilenin bitmesi için illa birilerinin bu sular altında ölmesi mi gerekir. Her kış sel korkusu ile yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

Aynı mahallede oturan ve evlerini su basan Muzaffer Cihan ise, "Yetkililere sesimizi duyuramıyoruz, bu mahalleye köklü bir çözüm bulunması için altyapı çalışmalarının yapılması gerekir." dedi.

Sabaha karşı araçları ile işlerine gitmek isteyen araç sürücüleri ise adeta göle dönen cadde ve sokaklarda ne yapacaklarını şaşırdı. İskenderun Tedaş İşletme Müdürlüğü binasının ön kısmı da sular altında kalınca Tedaş ekiplerinin çalışmaları aksadı. İskenderun Belediye İtfaiye ekipleri ve temizlik görevlileri tıkanan cadde ve sokaklardaki suların tahliyesi için çalışmalarını sürdürüyor.

(AJANSLAR)