kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yaşlı kadının katili oğlu çıktı

Giriş Saati : 27.09.2008 17:17
Güncelleme : 27.09.2008 23:30
Yeni Haber
Başkent'te bir ay önce boş arazide parçalanmış olarak bulunan kadın cesedin sırrı Ankara polisin yaptığı çalışma sonucunda aydınlatıldı.

Korkunç cinayetle ilgili ölen kadının oğlu ve 2 torunu gözaltına alındı. Çankaya Seyranbağları Üzümcü Sokak'ta bir ay önce gövdesinden ayrılmış halde bacaklar, kollar ve kafa bulundu. Ankara Asayiş Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı. Ceset parçaları Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek incelendi. Kemik incelemesi yapan uzmanlar ilk belirlemelerde uzuvların 65-75 yaşlarında bir kadına ait olabileceği yönünde rapor hazırlanırken çürümeye yüz tutmuş organlar üzerinde parmak izi incelemesi yapıldı. Yapılan çalışmalarda bir iz bulunamadı.

Cinayet dedektifleri ülke genelinde aynı yaşlarda kaybolan kadın profillerini inceledi ancak buradan da sonuca ulaşılamadı. Cinayet ekipleri çalışmalarını cesedin bulunduğu bölgede yoğunlaştırdı. Yapılan çalışmalarda Zafertepe Mahallesi'nde oturan D.A. isimli kadından 20 gündür haber alınamadığını belirledi. Cesedin D.A. olabileceği ihtimaliyle şüphelerini bu kadın üzerinde yoğunlaştırdı. Kadının tanıdıkları, yakın akrabaları ve çocukları sorguya alındı. Soruşturma esnasında polis hareketlerinden ve çelişkili açıklamalarından dolayı D.A.'nın birlikte yaşadığı öz oğlu M.A.A.(37) şüpheli olarak gözaltına alındı. Şüphelinin
ortadan kaybolmaması için cesetle DNA karşılaştırması amacıyla diğer büyük oğlundan kan örneği alındı. İnceleme sonucunda DNA'ların örtüştüğü tespit edildi. Yapılan tespitlerin ardından dedektifler yaşlı kadını sürekli dövdüğü öğrenilen M.A.A.'ya yoğunlaştı. Sorguya alınan şüpheli annesini öldükten sonra testereli bıçakla parçaladığını soğukkanlılıkla itiraf etti. İfadesinde M.A.A. evde otururlarken rahatsız olan annesi D.A.'ya ilaç verdiğini ancak suyu içerken tıkanıp öldüğünü öne sürdü. M.A.A, 'Ben daha önce annemi huysuzluk ediyor diye bazen dövüyordum. Vücudunda morluklar vardı. Olay günü de yatağını pislettiği için bir iki yumruk atmıştım. Ölümü benden bilinecek hapse gireceğim diye onu ortadan kaldırma fikri geldi aklıma' dedi. Daha sonra cesedi evin salonuna aldığını ve testereli bıçakla parçalara ayırdığını söyledi. Bu esnada iki kızının da evde olduğunu onların psikolojilerinin bozulmasını önlemek için odaya kilitlediğini söyledi. Zanlı, ifadesinde annesinin cesedini parçaladıktan sonra sardıklarını ve kızlarıyla birlikte üç ayrı şekilde valize ve poşete koyduklarını itiraf etti. Zanlı, parçalanmış cesetin 1 buçuk gün kaldıkları evde kaldığını söylediği ifadesinde "Hatta valizlere koymadan önce kızım kelleyi de görmüş. Sonra birlikte valizleri ve poşeti alıp çukura attık. Ancak ortaya çıktı" dedi. M.A.A.'nın evinde yaptığı incelemede hiçbir şekilde kan örneğine rastlamadı. Zanlının ifadesinde her ihtimale karşılık evi günlerce çamaşır suyu ile temizlemek için uğraştığını belirtti. Öte yandan, M.A.A'nın kızları Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Operasyonda ayrıca M.A.A.'nın bir arkadaşı da gözaltına alındı.

Ad liye çıkarılan zanlı basın mensuplarının soruları üzerine "Annem eceli ile öldü, onu ben öldürmedim. Annemi çok seviyorum" dedi. Korkunç cinayetin işlendiği Zafertepe Mahallesi'nde zanlının komşuları olayın ardından şoka girdi. İHA muhabirine konuşan komşular, "Daha öncede annesini dövüyordu. Bir kaç kere yüzünden morluklar gördük. Bu kadar yapacağını düşünmedik" diyerek şaşkınlıklarını ifade ettiler.

İHA